A Halo egy igazi ikonnak számít a belsőnézetes lövöldék kategóriájában. Nem meglepő hát, hogy mind a mai napig ihletésül szolgál új játékoknak.

2024.06.10. – A Halo egy ikonikus és rendkívül népszerű videojáték széria, amelyet a Bungie fejlesztett és a Microsoft Game Studios adott ki. Az első játék, a Halo: Combat Evolved 2001-ben jelent meg, és azóta a Halo sorozat a videojáték-ipar egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb franchise-ává vált. A sorozat főként Xbox konzolokon népszerű, de elérhető PC-n is. A Halo széria központi eleme a futurisztikus sci-fi világ, amelyben az emberiség a Covenant nevű idegen fajok szövetsége ellen harcol. A történet középpontjában Master Chief, egy genetikai úton fejlesztett szuperkatona, és mesterséges intelligencia társa, Cortana áll.

halo

Ezek a játékok elsősorban belső nézetű lövöldözős (FPS) játékok, amelyek kiemelkedő játékmenetet és taktikai lehetőségeket kínálnak. A játékosok különféle fegyverekkel és járművekkel harcolhatnak, valamint különleges képességeket használhatnak a harc során. A multiplayer módok különösen népszerűek, ahol a játékosok online mérhetik össze tudásukat különféle játékmódokban. Ahol pedig nagy a siker, ott bizony a figyelem is elhanyagolhatatlan. Az első Halo megjelenése óta temérdek más lövöldét ihletett Master Chief és küzdelmei, s ez még most, 2024-ben sincsen másképp.

Szellemi utód a láthatáron

Itt van példának okáért a napokban bemutatott Polaris, ami erőteljesen hajaz az Xbox arany tojást tojó tyúkjára. Ez a játék is egy stílusos sci-fi lövölde lesz, méghozzá PvE fő csapásvonallal, tehát gép által irányított ellenfelek csoportjait kell majd felszámolnunk. A játékban lehetőségünk lesz csapatokat is alkotni, vagyis a szóló hentelés mellett a barátokkal vállvetve is harcba szállhatunk.

 

Az előzetes alapján tüzes, pörgős játékra számíthatunk, ami ha csak feleannyira lesz emlékezetes, mint a Halo, már megéri időt szánni rá. Szerencsére a zsákbamacska-faktort is ki lehet majd kerülni, a trailer mellett azt is bejelentette a Polaris Team, hogy hamarosan indítani terveznek egy béta időszakot, aminek keretein belül minden érdeklődő megízlelheti a játékot.

A Polaris még 2024-ben érkezik Steamre, a profilja már megtekinthető, kívánságlistára is lehet tűzni a lövöldét, ahogy nagy valószínűséggel a bétával kapcsolatos legfontosabb információkat is itt fogják elsőként közölni a nagyérdeművel.

Ezt olvastad már?

Leleplezték az új Xbox Series konzolokat, amik már idén megjelennek

×