A valós idejű stratégiai játék, amiben hangyák hadait irányíthatod majd, idén jelenik meg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

2024.06.10.  – Teljesen egyértelmű, hogy a hangyák gyepalatti világa elképesztően érdekes, és ami azt illeti, létezik olyan játék is, ami ilyen világba kalauzol. A Grounded nevű online túlélőjáték például nemrég lett elérhető PlayStation 5-ön is, amiben gyerekek mennek össze, így aztán kénytelenek megküzdeni a bogarak világával. Most azonban olyan játékról lesz szó, amiben nem embereket, hanem hangyákat irányíthatunk majd, amik birodalmakat építhetnek, ha ügyesek vagyunk.

Empire of the Ants

Megértem azokat, akiknek az Empire of Ants ismerős, hiszen a Microïds fejlesztésében 2000-ben már volt ilyen stratégiai játék, azonos címmel. Most ezt káprázatos, fotórealisztikus rovarokkal és más élőlényekkel tárja elénk újra pontosan ugyanaz a kiadó, bár ez nem éppen egy remake. A forrásanyag ugyanaz, de egy teljesen új játékot kapunk, ami megjelenik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re is. A kiadó Microids és a fejlesztő Tower Five az új játékot valós idejű stratégiai játékként írja le, de kicsit máshogy kell elképzelni, mint gondolnánk. A Fontainebleau-i (ez egy francia város) erdőben játszódó játékban egy elszánt hangya irányítását vesszük át, aki a 103,683e névre hallgat. A hangya küldetése, hogy megvédje kolóniáját, amihez erőforrásokat kell gyűjteni, előőrsöket biztosítani, megerősíteni a sereget és végrehajtani a királynő terveit.

UE5

A játék nem mellesleg Unreal Engine 5 alatt készült, a nehézségi szint pedig beállítható lesz. Fontos megemlíteni, hogy ez az RTS játék narratív történettel is rendelkezik, a játékmenet pedig alkalmazkodik a különböző évszakokhoz és napszakokhoz.

„A játékban minden döntés fontos, minden lépés stratégiai jelentőségű, és minden hódítás tükrözi ügyességedet egy olyan világ felfedezésében, ahol a legkisebb lények hatalmas hatalommal bírnak. Stratégiára, felfedezésre, csatákra, sőt még a helyi élővilággal való szövetségre is szükség lesz ahhoz, hogy győztesen kerülj ki a kihívásokból” – olvasható a játék leírásában.

 

Ahogy a 2000-es játék is, a 2024-es változat is Bernard Werber francia író 1991-es, azonos című regényén alapul. A könyv egy trilógia első darabja, a hangyák társadalmát és az emberek párhuzamos világát követi nyomon a 21. század eleji Párizsban, és a kommunikáció, az együttműködés, a környezeti hatások és a társadalmi hierarchia témáit járja körül. Az Empire of Ants november 7-én jelenik meg, a Steamen már többet megtudhatsz róla.

Ezt láttad?

Ezért akadhat és indulhat újra a PC-d játék közben

×