A YouTuber úgy döntött, hogy elektromos rollerekből készít egy teljes „autót”, amit a Nintendo Wii kormánnyal irányít majd. Sikerült.

2024.06.10. – Már több mint egy éve annak, hogy a 3,2 millió feliratkozóval rendelkező tartalomgyártó csapat, az OfflineTV egyik tagja, Michael Reeves utoljára videót töltött fel. Az egyébként nagyon népszerű YouTuber azonban nemrég visszatért egy videóval, amiben egy teljesen funkcionális „autót” készített elektromos rollerekből, amit egy videojáték-kormánnyal irányít.

Autó rollerekből

Egy nemrég felkerült videóban Michael arra vállalkozott, hogy egy tipikus, modern autó négy kerekét egész egyszerűen négy elektromos rollerre cseréli. Mindegyik rollert egy keret tartja össze, ami úgy viselkedik, mint egy autó fő karosszériája. Michael végül megalkotta a rollerautó hibridet, ami egy Wii kormánnyal vezethető. Ami talán a legviccesebb, hogy az autó hátsó részére került egy rúd, aminek a végén egy cipő van. Ezzel lehet ellökni a rollerautót, hasonlóan ahogy nekilendülünk, amikor elindulunk egy rollerrel. Az alkatrészek 3D nyomtatással készültek, sőt a működéséhez külön kódrendszer is kellett, hogy Wii kontroller használható lehessen. Az autó elkészítése nagyjából 80 órát vett igénybe.

 

Ahogy az a videóból is kiderül, a fura megjelenés, és a házilag tákolt elemek ellenére Michael képes volt kocsikázni vele Santa Monica utcáin. Az egész ötlet egyébként onnan jött, hogy egy haverja kórházba került, miután egy rollerbaleset után lábadozott. A Consumer Product Safety Commission szerint a rollerbalesetek száma csak 2022-ben 21%-kal nőtt. Ez arra késztette Michaelt, hogy egy olyan elektromos rollert hozzon létre, ami „könnyebben használható és biztonságosabb”. Így jutottunk el a rollerautóig.

Ezt láttad?

Ilyen jó és rossz hatással lehet a szervezetedre a videojáték

×