Vagy már elegendő pénzügyi tudatossággal rendelkeznek a fiatalok, vagy nem érdekelte őket a dolog, de ezt már nem köti az orrodra az OTP.

Gábor János

2024.06.10. – A bank levélben értesíti az OTP Junior Next mobilbanki alkalmazás megszűnéséről azokat az ügyfeleket, akik regisztráltak rá. A pénzügyi tudatosság támogatására létrehozott appot minden funkciójával együtt lekapcsolják, így az alkalmazásáruházakból nem lehet majd letölteni, de

a már telepített alkalmazásokat sem lehet tovább használni, egész pontosan 2024. július 7-től.

Az OTP indoklása szerint a döntés a pénzügyi tudatosság és az edukációt célzó szolgáltatások fejlesztésével összhangban született, mert „a jövőben még személyre szabottabb és színvonalasabb” szolgáltatásokkal kívánja támogatni a fiatalok pénzügyi tudatosságát – idézi a HVG a bank felhasználóknak küldött levelét.

Ezt veszíted az OTP Junior Nexttel

Az OTP Junior Next 2018-ban indult el, és a 10-17 éves korosztály számára nyújtott pénzügyi szolgáltatásokat. Az alkalmazás segítségével a fiatalok ellenőrizhették a bankszámlájuk egyenlegét, átutalásokat indíthattak, feltölthették a telefonegyenlegüket és megtakarítási célokat is kitűzhettek. A bank leszögezi: attól még, hogy az OTP Junior Next megszűnik, a bankszámla és annak összes funkciója nyilván változatlanul megmarad.

A közlemény szerint a pénzintézet a jövőben más, szintén fiatalok számára fejlesztett pénzügyi szolgáltatásokra fog összpontosítani, mert továbbra is az a cél, hogy a elérhetővé tegye a pénzügyi tudatossággal kapcsolatos ismereteket, és segítse a fiatal ügyfeleket abban, hogy felelősségteljesen bánjanak a pénzükkel. A Junior Next alkalmazás a bejelentés ellenére még letölthető az alkalmazásboltokból, de sok értelme ezek szerint már nincs ráharapni.

Ezt se hagyd ki:

Irány a jogsi! – 7 autószimulátor, ami segíthet megtanulni vezetni

×