Fantasztikus játékbemutatót tartott az Xbox, amivel a Game Pass-előfizetők lehetnek a leginkább megelégedve: jó helyre megy a havidíj.


Bódi Dániel

2024.06.10. – A Microsoft alaposan feladta a leckét a Summer Game Fest harmadik napján megtartott Xbox-eseményével, és nem csak a Sony-nak, vele együtt pedig a PlayStationnek. Még a vak is láthatja, hogy az Xbox Games Studios bemutatói és bejelentései nélkül igen lagymatag showt zárhatott volna az E3-at végérvényesen leváltó nagy nyári játékfesztivál, ugyanakkor a PS5-höz képest óriási lemaradásban lévő Xboxnak is nagy szüksége volt már egy ekkora volumenű dömpingre.

Mindez alapján egészen egyértelmű, hogy 2024-nek – ha hardveres eladásokban nem is, de – a játékok tekintetében abszolút győztese az Xbox (és mi, játékosok), amire június 9-én este mintegy 30 remek játékot jelentettek és/vagy mutattak be, melyek közül 17 saját gyártású cím, és amiből 18 azonnal, a megjelenésük első napjától kezdve elérhető lesz a Game Pass kínálatából. És mivel a Microsoft játékszolgáltatása más konzolon nincs jelen, ezért, aki nem csak a PS-exkluzívok mentén éli ki a játékszenvedélyét, annak minimum érdemes elgondolkoznia egy Xboxon – aminek három új variánsáról szintén ezen az estén rántották le a leplet.

Szóval lesz mivel játszania az Xbox-tulajdonosoknak és a Game Pass-előfizetőknek, akik 2025-ig bőséggel kaptak  garanciát arra, hogy jó helyre költik a havidíjra fordított ezreseiket.

Call of Duty: Black Ops 6

Az idei CoD október 25-én az összes tartalmával együtt a Game Passba is érkezik.

Indiana Jones and the Great Circle

5 percet mutattak a Machine Games Indiana Jones-játékából, ami még idén – várhatóan az év vége fele fog megjelenni, nyilván Game Pass elsőbbséggel.

Gears of War: E-Day

Leleplezték az új Gearst is, ami mindennek az előzménye lesz két jól ismert és imádott karakterrel a főszerepben. Megjelenési dátum még nincs, de azonnal játszható lesz a Game Passból is.

Doom: The Dark Ages

Az új Doomra 2025-ig kell várni, cserébe viszont első napos Game Pass megjelenés lesz.

Avowed

2024 novembere környékén jelenik meg az Obisidian új RPG-je, természetesen a Game Passból is elérhető lesz.

Diablo IV: Vessel of Hatred

Október 8-án érkezik a Diablo IV első nagy kiegészítője, ami egy hangulatos cinematic előzetessel mutatkozott be.

Microsoft Flight Simulator 2024

Tonnányi új tartalom, felfrissített járműkínálat, elképzelhetetlen szinte húzott látvány az új Flight Simulator előzetesében. November 19-én jelenik meg Xbox Series konzolokra és PC-re, természetesen Game Passban is elérhető lesz.

World of WarCraft: The War Within

Augusztus 26-án megkezdődik a World of WarCraft történetének leggrandiózusabb történetszála, a három részesre tervezett The Worldsoul Saga, ami a WoW elmúlt 20 évét hivatott összeszőni. Ennek az utazásnak lesz az első állomása a The War Within, aminek már csak az előzetesén is oroszlánkönnyeket fognak hullatni a rajongók.

Dragon Age: The Veilguard

Hero shooter. Hero shooter mindenhol, már a Dragon Age-ben is. (Nyugi, dehogy lesz hero shooter – a részleteket itt találod a játékról)

Assassin’s Creed Shadows

A Ubisoft Forwardot megelőzve itt mutatkozott meg először mozgásban az új, középkori Japánba kalauzoló Assassin’s Creed, ami meglepően izgalmasnak tűnik. Június 10-én este 13 percnyi gameplay is érkezik.

STALKER 2: Heart of Chornobyl

Szuperlátványos új játékmenetet mutattak a STALKER 2-ből is, ami szeptember 5-én jelenik meg Xboxra és PC-re. A Game Pass-előfizetők pedig azonnal meg is kapják.

Age of Mythology: Retold

Megjelenés: szeptember 4-én, egyenesen a Game Passban

Fable

Játékmenetet is mutattak a hihetetlenül látványosnak ígérkező új Fable-ből, ami 2025-ben érkezik a Game Passba.

Mixtape: Nothing But the Hits

Az esemény egyik legegyedibb játéka a Mixtape, amiről azon kívül, hogy egy zenei klasszikusokra épülő narratív kalandjáték lesz, nem sokat tudtunk meg. A látványvilág lenyűgöző: a legjobb stop-motion animációs filmeket idézi, a zenai aláfestés pedig valóban zseniális. 2025-ben jön, méghozzá a Game Passba.

Perfect Dark

A Microsoft egy brutálisan látványos játékmenet előzetessel oszlatta el a pletykákat, miszerint a Perfect Dark remake/reboot borzalmas állapotban van, és lehet sosem fog megjelenni. Nos, meggyőződhetünk ennek ellenkezőjéről. Megjelenési dátumot sajnos nem kaptunk, de Microsoft saját gyártás lévén első napos Game Pass érkező.

Clair Obscur: Expedition 33

A körökre osztott szerepjátékok kedvelői hevesen dörzsölhetik a tenyerüket, az Expedition 33 ugyanis egy mérhetetlenül szórakoztató, látványos, és egyedi játéknak ígérkezik. Viszont érdemes türelemmel lenni, a megjelenéstől ugyanis még egy évre vagyunk.

South of Midnight

Megkapta első és meglehetősen ígéretes játékmenet bemutatóját a Compulsion Games alkotása is, ami a tervek szerint 2025-ben kerülhet a Game Pass kínálatába.

Starfield: Shattered Space

Év vége felé közeledve végre megkapjuk a Starfield első nagy DLC-jét, amiben a Va’ruunok területére merészkedhetünk. Ezzel együtt pedig irdatlan mennyiségű újdonsággal bővül a sci-fi szerepjáték – méghozzá MOST!

State of Decay 3

Sokat sajnos most sem tudtunk meg a zombis játék harmadik felvonásáról, már azon túl, hogy minden korábbinál több élőhalottat kell majd jobb belátásra bírnunk. Még megjelenési dátumot sem kaptunk, az viszont biztos, hogy Game Passos lesz.

Wuchang: Fallen Feathers

Egy alternatív történelemben, a Ming-dinasztiában játszódó csodaszép soulslike akció-RPG, ami 2025-ben érkezik egyenesen a Game Passba.

The Elder Scrolls Online: Gold Road

A TES Online 10 évét egy új kiegészítővel ünnepli, ami PC-n már elérhető, konzolokra pedig néhány nap múlva, június 18-án érkezik. Az ünneplés részeként egy új ingyenes időszak is indul, amely során mindenki fizetés nélkül hozzáférhet az mmorpg összes valaha megjelent tartalmához.

Metal Gear Solid Δ : Snake Eater

Játékmenetet villantottak az MGS: Snake Eater Unreal Engine 5-ös remake-jéből, ami azonnal az MGS 5-öt juttatja a játékos eszébe.

Fallout 76: Skyline Valley

Június 12-én új tartalmakkal teli kiegészítőt kap a Fallout 76, amiben végre már a Ghoult irányítva egy játszhatunk.

Life is Strange: Double Exposure

9 év után visszatér az első Life is Strange főszereplője, Max Caulfield, aki új képességekkel a birtokában beleveti magát egy misztikus, dimenziókon átívelő gyilkossági ügybe.

Sea of Thieves – Season 13

Július 25-én minden platformon ingyen beköszönt a Sea of Thieves 13. szezonja, amiben a játékosok igazi rosszarcokká válhatnak.

Atomfall

Az est egyik meglepetése a Sniper Elite és a Zombie Army fejlesztőinek új, nyílt világú akció-horror FPS-e, ami a STALKER-t ötvözi a Far Cry-jal és a Fallouttal. Az Atomfall pedig nem csak gyönyörűnek, de izgalmasnak is tűnik, a hab a tortán pedig, hogy a 2025-ös megjelenése első pillanatától játszható lesz a Game Passból is.

Flintlock: The Siege of Dawn

Iszonyú pörgős játékmenet előzetessel hangol a soulslike Flintlock a július 18-ai megjelenésére. PC-n és Xboxon a Game Passban is megtalálható lesz.

Winter Burrow

Egy csodás, kézzel rajzolt nyílt világú túlélőjáték, amiben egy kisegérrel kell boldogulnunk egy zord, téli tájon. A megjelenését 2025 elejére tűzték, és az első napjától kezdve játszható lesz Game Pass előfizetéssel.

FragPunk

Újabb hero shooter, de ez legalább csavar egyet a recepten: a hősöknek ugyanis olyan képességeik vannak, melyekkel a játékteret és a körülményeket manipulálhatjuk. Megjelenés valamikor 2025-ben.

Mecha Break

Egy gyors akciókra kihegyezett multiplayer mecha shooter, amiben rengeteg játékmódban eshetnek egymásnak a játékosok. Xboxon és PC-n zárt béta is lesz augusztusban, az éles megjelenésre viszont majd csak 2025-ben érdemes számítani.

Elégedett vagy a felhozatallal?

Ezt is olvasd el:

100 videojátékot képzelt el az AI – elképesztő művek születtek

×