A Call of Duty fejlesztői némi betekintést adtak a Black Ops 6 várható újdonságaiba. Az augusztusi COD: Next eseményen még többet megtudhatjuk majd.

2024.06.09. – 2024 májusa igazán kedvezett a Call of Duty rajongóknak. Nem csak az akkor aktuális Season 4 frissítést borzolta fel a kedélyeket, hanem bizony az idei Call of Duty cím is. Hamar kiderült, hogy valóban a Black Ops sorozat bővül tovább, június első felére pedig több kedvcsináló is érkezett a Microsoft és az Activision műhelyéből. Kiderülhetett, hogy továbbra is támogatottak lehetnek a régi platformok, ahogy bizony a Game Pass kérdéskörét is érintette az óriáscég a legutóbbi bemutatóban. Első naptól startolt a belépőben a Black Ops 6.

A Microsoft már jó előre belengette, hogy június 9-én, az Xbox Games Showcase után dedikált eseményt kap az idei Call of Duty cím. Az egyszerűen csak Call of Duty: Black Ops 6 névvel illetett konferencia magyar idő szerint valamikor 20 óra környékén vette kezdetét. Nézzük is, hogy milyen izgalmakat tartogatott!

Kiadások és megjelenés dátuma

Ahogy azt korábban sejteni lehetett két nagy kiadást különböztethetünk meg. A Cross-Gen / Standard a játék alapverziójának tekinthető, míg a Vault variáns több ajándékkal is kecsegtet.

Az alap változat ezeket a jóságokat tartalmazza:

  • COD:: Black Ops 6
  • Early Access hozzáférés az Open Beta időszakhoz
  • Woods Operator Pack**

A Vault tulajdonosok pedig erre készülhetnek:

  • COD: Black Ops 6
  • Early Access hozzáférés az Open Beta időszakhoz
  • Woods Operator Pack
  • Hunters vs. Hunted Operator Pack
  • Mastercraft Weapon Collection
  • BlackCell (1 Season)
  • GobbleGum Pack for Zombies

A játék október végén, egészen pontosan október 25-én jelenik majd meg. Az előrendelés már elindult, ide kattintva az összes támogatott platformot megtalálhatjuk a Call of Duty hivatalos oldalán. A béta időszak egységes időben startol majd minden támogatott platformon, nem kapnak előnyt a PlayStation tulajdonosok.

A Call of Duty: Black Ops 6 újdonságai

Az már a bejelentés előtti órákban kiderülhetett, hogy a kampány valóban az Öbölháború időszakában játszódik majd. 12 új 6v6 pálya és 4 Strike pálya színesíti majd a felhozatalt. Ahogy bizony az a pletyka is megerősítést nyert, hogy visszatérnek a körökre osztott Zombie módok. A játék menüje is átalakul majd, ahogy bizony a HUD is személyre szabhatóbb lesz. 12 olyan fegyver is érkezik a játékba, melyet eddig egyik COD címben sem láthattunk. 

Visszatér a bővített Gunsmith is. A jelenlegi, 5 attachmentet támogató megoldással ellentétben már 8 kiegészítő közül válogathatnak majd a játékosok. Az alapértelmezett szám továbbra is öt lesz, de Wildcardok segítségével 8-ra lehet majd ezt tornászni. Dedikált slotot kapnak a Melee fegyverek.

A játék mozgása sem lesz a régi, érkezik az „omnidirectional”, azaz a minden irányt megengedő mechanika. Gyakorlatilag bármelyik irányban sprintelhetnek, csúszhatnak a játékosok, mindeközben pedig a lövést sem kell abbahagyni.

Visszatér a klasszikus Prestige rendszer. A játékosok soha nem látott mennyiségű jutalmat zsebelhetnek be a rendszer segítségével. Az alábbiakra lehet számítani:

  • Level 55 után startol majd a Prestige, 10 elérhető Prestig szinttel
  • A 10. Prestige feloldása után pedig elstartolhat a Prestige Master, mely 1000 további szinttel kecsegtet
  • Még szezononként sem lesz limitálva a feloldható szintek száma

A játék single kampányát sem hanyagolja el a fejlesztői gárda. Minden egyes küldetés egyedi élménnyel kecsegtet majd, a játékosok pedig több opció között lavírozhatnak, szabadon alakíthatják a játék történetét.

Érkezik a COD Next idén is

Ahogy sejteni lehetett, a COD: Next esemény idén is visszatér. Ekkor újabb gameplay videókat is láthatunk a játékról, nagy eséllyel a Warzone jövőjével kapcsolatos információkra is eddig kell várni. Augusztus 28-án startol majd az esemény.


A teljes adást a fenti videóban nézheted vissza.

Ezt olvastad már?

100 videojátékot képzelt el az AI – elképesztő művek születtek

×