A Microsoft és a Playground Games ezúttal már játékmenetet is mutatott az egy éven belül egyenesen a Game Passban megjelenő új Fable-ből.


Bódi Dániel

2024.06.09. – Mikor a Microsoft leleplezte a hamvaiból feltámasztott Fable-t, a legtöbb játékos egyszerűen nem hitte el, hogy amit láttunk, az in-game jelenet volt. Nos, a Summer Game Festen megejtett bemutató után már nem sok kétségünk maradt: a Fable irdatlanul látványos akció-szerepjáték lesz, sőt, talán nem túlzás minden idők egyik, ha nem leggyönyörűbb játékának is becézhetjük.

Persze elkiabálni ilyet nem túl okos dolog, hiszen láttunk már megjelenésre lebutított, erősen visszafogott játékot, ha viszont a Forza Horizon-szériáért is felelős Playground Games nem kamuzik a szemünkbe, akkor megelőlegezhetjük nekik a fentebbi grandiózus jelzőket. Az új előzetesben ugyanis már nem csak a játékmotorral megrendezett jelenetet, hanem némi játékmenetet is láthattunk – igaz, nem túl sokat, de bőven eleget ahhoz, hogy felcsigázva várjuk a Fable visszatérését.

Ami a látványon túl még kiderült, hogy a reboot (?) megtartja a nagy elődök humorát: az új Fable változatlanul egy véresen komoly, de rettenetesen vicces RPG lesz, amiben szintén kulcsszerepet kap az NPC-kkel épolt kapcsolat. A döntéseink alapjaiban határozzák meg a karakterek játékoshoz való viszonyát, amit a korábbi részekből már jól tudhatjuk, hogy alapjaiban fogja meghatározni a történet alakulását.

A többiről pedig majd a jövőbeli Xbox-eseményeken fogunk megtudni, amiből lesz egy pár a 2025-re datált megjelenésig. Sokat pedig nem kell majd költeni rá, hiszen a többi Xboxos saját gyártású címhez hasonlóan a Fable is elsőnapos Game Pass megjelenésű lesz.

Ezt is olvasd el:

Bemutatták az új Gears of Wart, ami visszarepít az időben

×