A Microsoft hivatalosan is lerántotta a leplet az új, felfrissített Xbox Series konzolokról, de sokan nagyon nagyot fognak csalódni.


Bódi Dániel

2024.06.09. – A Microsoft a Summer Game fest harmadik napján megtartott gigabemutatója során hivatalosan is leleplezte a felfrissített Xbox Series konzolokat, melyek között akad egy, amit már elég régóta pletykáltak: a digitális, lemezmeghajtó nélküli Series X-et.

Ugyanakkor a játékosokat duplán lelombozandó, a három új hardver semmivel sem lesz erősebb a 2020 végén boltokba került masináknál, illetve a szóbeszédekkel ellentétben nem hallottunk az ég világon semmit az állítólag a Microsoft bázisán már létező Xbox kézikonzolról sem.

Cserébe viszont az új Xbox-tulajdonosok a PS5-höz hasonlóan már kompromisszum nélkül átállhatnak teljesen digitális játékra a hófehér Xbox Series X Digital Editionnel, ami 1 TB-nyi játék tárolására elegendő SSD-vel érkezik. Ez azért meglepő, mert bemutatták a megújított külsővel csábító lemezes Series X konzolt is, amibe 2 TB-os háttértár került, de még a Series S alapgépének SSD-jét is megduplázták, amire így 1 teráig lehet majd telepíteni.

Az új, felfrissített széria 2024 ünnepi időszakában fog megjelenni, hogy karácsonyra már a feldíszített fenyőfa alatt lehessen kicsomagolni a választottat. Az Xbox Series X – 2TB Galaxy Black Special Edition 649,99 euróba ~ 255.000 forintba, az Xbox Series S – 1TB in Robot White 349,9 euróba ~ 137.000 forintba, az Xbox Series X – 1TB Digital Edition pedig 500 euróba ~ 200.000 forintba fog kerülni.

Az azonban nagy talány, hogy vajon ki fogja ezeket választani a valószínűsíthetően olcsóbbá váló 2020-as verziókkal, valamint a szintén pletykált, de hivatalosan bejelentetlen PlayStation 5 Próval szemben, ami várhatóan nem éri be majd az alapgép SSD-jének bővítésével, hanem jelentős erőbeli ugrást is hoz. November-december körül kiderül.

Ezt is olvasd el:

Ezek voltak az éjjeli Summer Game Fest legfontosabb bejelentései

×