9 év után végre egyenes ágon folytatódik minden idők egyik legjobb narratív kalandjátékának, a Life is Strange története.


Bódi Dániel

2024.06.09. – Szív dobban, könny kicsordul. Max Caulfield, minden idők egyik, ha nem a legjobb, de bizonyosan a legérzelmesebb narratív kalandjátékának főhőse 9 év után visszatér a 2024 október 29-én Xbox Series-re, PS5-re és PC-re megjelenő Life is Stange: Double Exposure-ben.

A legelső Life is Strange történetét végre valahára egyenes ágon folytató kalandban a rettenetesen megterhelő eseményeket túlélt Max új képességekkel a birtokában indul neki egy nem kevésbé érzelemdúsnak és sötétnek kinéző kalandnak, miután egy barátnőjét holtan találja. Mondhatni, hogy talán a legnagyobb szerencséjére a fotóslány már nem csak az időben, hanem a dimenziók között is képes lesz utazni abban a reményben, hogy egy másik univerzum még élő Safijával közösen fel tudják göngyölíteni a gyilkosságot, egyúttal pedig megmenthetik Safit.

A Life is Strange: Double Exposure játékmenetében és látványvilágában nem szakít a korábbi részekkel – ellenben a Dontnod fejlesztőcsapatával, ami úgy tűnik végérvényesen is átadta a stafétát a Before the Stormmal és a True Colors-szal bizonyított Deck Nine-nak. Az előrendelés már már elindult, aki pedig előre bizalmat szavaz az Ultimate Editionnek is, az két héttel a hivatalos megjelenés előtt, már október 15-én fejest ugorhat rögtön az első két fejezetbe.

Ezt is olvasd el:

Minden idők leggyönyörűbb játékának néz ki az új Fable

×