5 évvel a legutóbbi Gears után a Microsoft végre leleplezte az új Gears of War részt, aminek főszereplőit már nagyon jól, nagyon régről ismerhetjük.


Bódi Dániel

2024.06.09. – Irdatlanul izgalmas bemutatót tartott a Microsoft a Summer Game Fest harmadik napján, amire a nagy nyári játékbemutató eseménynek, valamint az Xboxnak is nagy szüksége volt. Az egészet pedig nem is koronázhatták volna meg egy grandiózusabb leleplezéssel, mint az új Gears of War bejelentésével, ami visszarepíti a rajongókat is időben.

Játékmenetet sajnos nem láttunk a Gears of War: E-Day címre keresztelt új részből, ismerős és imádott arcokhoz viszont volt szerencsénk: a két főszereplő a megfiatalított, ereje teljében lévő Marcus Fenix és legjobb barátja, Dominic ‘Dom’ Santiago lesznek. A fiatalságukat pedig nem holmi Locust bájitalnak, sokkal inkább annak köszönhetik, hogy a GoW: E-Day története 14 évvel a 2005-ös legelső Gears of War előtt játszódik, amiben a Locust-invázió kezdetét élhetjük át, ismerhetjük meg.

Ami még kiderült, hogy az új Gears a legújabb Unreal Engine 5-öt fogja használni, a fejlesztők és a Microsoft pedig a játékiparban korábban soha nem látott látványvilágot ígértek. Ezt pedig készséggel hajlandóak vagyunk elhinni nekik, hiszen a 2019-es Gears 5 is egészen fenomenálisan fest mind a mai napig, pedig azt még az Unreal Engine 4 hajtja. Azt sajnos nem tudjuk, hogy mikor érkezik, de a megjelenésének első napjától játszható lesz a Game Pass kínálatából.

Ezt is olvasd el:

Leleplezték az új Xbox Series konzolokat, amik már idén megjelennek

×