Régóta pletykálták már, hogy mobilos és konzolos Valorant is készül a Riot Games műhelyében. Úgy tűnik, hogy igazak voltak a híresztelések.

2024.06.08. –  Június 7-én startolt el a Summer Game Fest esemény első napja. Ahogy sejteni lehetett, a kisebb fejlesztők mellett a nagyágyúk is képviseltették magukat. Manapság, ha a Free-To-Play játékok kerülnek szóba, minden bizonnyal a Warzone, Rocket League, Fortnite vagy épp Valorant nevet emlegetik fel a játékosok. A Riot Games FPS lövöldéje több mint négy éve jelent meg, azóta pedig töretlen sikereket ér el az FPS rajongók körébe. Azt is régóta lehetett már sejteni, hogy nem állnak meg egyetlen platformnál.

A Valorant fájljai régóta sejtetik már, hogy a mobilos és a konzolos változat is szépen lassan készül a Riot Games műhelyében. A mobilos variáns aktív tesztelés alatt van Kínában, nagy eséllyel idén megérkezhet a globális kliens is az Android és iOS telefonokra. A Summer Games Fest azonban nem várt meglepetést hozott el az Xbox Series X/S és PlayStation 5 rajongók számára. Napokon belül elstartolhat a Valorant konzolos változata.

Limitált béta teszttel startol a Valorant konzolos változata

A fejlesztők a bejelentés mellett néhány gameplay pillanatot is megosztottak. Hatalmas különbségekre nem kell készülni a PC-s változathoz képest. Szerencsére a cross-play és a kozmetikai tárgyak sorsát is tisztázták:

  • Cross-playre nem kell számítani a konzolos és PC-s játékosok között.
  • A PC-n megvásárolt skineket a játékosok használhatják a konzolos változatban is, nem kell kétszer megvenni őket.
  • Érkezik egy új célzási mód, a hipfire és ADS mellé, mely a Focus nevet viseli magán. Ezzel könnyítenék a kontrolleres játékosok célzását, a két korábbi mód közötti állapotokat teremt meg.
  • A zárt béta napokon belül, június 14-én startol el, az új pálya is játszható lesz.
  • Fontos kiemelni, hogy csak az újgenerációs konzolokon, azaz PlayStation 5 és Xbox Series X/S készülékeken fut majd a játék.
  • Első körben az Egyesült Államok, Kanada, Európa, Egyesült Királyság és Japán élvezheti a konzolos változatot.

A béta regisztráció már el is kezdődött. >IDE< kattintva elérheted a dedikált oldalt, ahol bejelentkezés után regisztrálhatsz a konzolos Valorant béta tesztjére. Emailben értesítenek, ha sikeres volt a jelentkezés, mely után akár 5 ismerősödet is behívhatod a limitált tesztre. A Riot Games remekül belőtte az arany középutat, a konzolos változat sikerességére azonban csak az idő adhat majd választ.

Forrás: Forbes

Ezt olvastad már?

Nem csak a szamurájok ütősek – Ezek az elérhető legjobb ninja játékok

×