Örülhetnek a Monster Hunter-rajongók, a széria ugyanis új szintre lép a Wilds megjelenésével, végre crossplay rendszert kap a szörnyvadászás.

2024.06.08. – A Capcom nagysikerű Monster Hunter sorozata egy erős rétegszériának indult, sokszor nyugatra csak késve, vagy félve terjesztette a kiadó. Az első játék még PS2-n jelent meg, annak is az új online lehetőségeit reklámozva. Majd a PSP-s időszakban egyre többen kezdtek el nyitni a széria felé, olyannyira, hogy a Nintendo exkluzív szerződést is kötött a Capcommal. Ennek eredményeképpen az addig Sony exkluzív sorozat Nintendo exkluzívvá vált. Jött új játék Wii-re, Wii U-ra, Nintendo 3DS-re, na meg Switchre is. Később ismét sikerült szélesebb körbe kiterjeszteni a játékot, ekkor pedig hirtelen hatalmasat szólt a cím.

monster hunter

Ez volt a Monster Hunter World, ami már az új RE: Engine-nel készült, ráadásul PC-re, Xboxra és PlayStationre. Ezúttal kimaradt a jóból a Nintendo, hiszen a World olyan minőségű és méretű lett, hogy az aktuális generáció, a Switch, nem nagyon tudott volna vele mit kezdeni. A World hatalmas siker lett, így az Iceborne is sok ember háztartásába eljutott. A Capcom vérszemet kapott, s az eredetileg Switchre tervezett Rise később a nagyobb konzolokra és PC-re is portolásra került.

Új fejezet, még nagyobb vadászat

Jövőre pedig végre befut a World utódja, ami a Wilds nevet viseli és a Monster Hunter-széria fő csapásvonalát fogja tovább vezetni. Az előbb említett Rise-szerű epizódok ugyanis amolyan „mellékszálak”, amikben a Capcom szeret új dolgokkal kísérletezni. Ilyen kísérleti mechanika volt a hátas, ami a Rise és a Sunbreak esetén egy olyan palamute (kutyaszerű lény), ami még segít is minket a harcban. Ha viszont valami kellemetlen történt, csak a hátukra pattanhattunk és gyorsan helyt és helyzetet változtathattunk. Most a Wilds-ban is visszaköszön ez a hátas rendszer, a gyönyörű grafika és az újgenerációs játékmenet mellé.

 

Ami pedig még izgalmasabbá és monumentálisabbá teszi a Monster Hunter Wilds-ot, az a Summer Game Festen bejelentett crossplay rendszer. Ez lesz az első olyan MH cím, ami párhuzamosan fog futni újgenerációs konzolokon és PC-n, s a vadászközösség platformtól függetlenül együtt szállhat majd harcba. Ezzel gyakorlatilag a sorozat legnagyobb játékosbázisával rendelkező epizódja lehet, ami joggal pályázik a legfantasztikusabb közösségi élmény címére is. A Monster Hunter játékok már korábban is nagyon szépen össze tudták hozni a játékosokat, ám így, hogy immáron platformok közötti fal sem gátolja a felhasználókat, új szintre léphet.

A játék pontos megjelenéséről még nem tudni, a Capcom annyit osztott meg a nagyérdeművel, hogy 2025-ben esedékes a premier. Az első tesztelhető demó azonban már idén nyáron megérkezik, a készítők azt ígérték, hogy az augusztusi Gamescom-on már játszható lesz a Monster Hunter Wilds.

Ezt olvastad már?

Ezek voltak az éjjeli Summer Game Fest legfontosabb bejelentései

×