Hosszú ideje várjuk már, s most végre a Bandai Namco lerántotta a leplet a Dragon Ball: Sparking! Zero megjelenési dátumáról.

2024.06.08. – Rettenetesen szomorúan indult minden Dragon Ball rajongó 2024-es esztendője, elvesztették szeretett mangakájukat, Akira Toriyamát. A nagymester még csak 68 éves volt, amikor halálhíre mindenkit megrázott, tele volt új ötletekkel és projektekkel, amiket így már sajnos sosem tapasztalhatunk meg. Híres volt ikonikus rajzstílusáról és kiváló karakterdizájnjairól, épp ezért nem csak a mangák és animék terén csodálhattuk meg munkásságát, hanem bizony több videojáték esetén is ő szolgáltatta az alapstílust. Utóbbi kategóriába tartozik többek között a Blue Dragon, vagy éppen a Dragon Quest-sorozat is. Ettől függetlenül a világ leginkább a Dragon Ball-széria miatt ismerhette a nevét, megjegyzem abszolút jogosan, mind a mai napig a „legnagyobbak” között emlegetik Gokuék történetét, ami megalapozta mind az anime, mind a mangakultúrát.

dragon ball

Itt a dátum!

A szomorú híreket viszont a rajongótáborra nézve némi pozitív is követte, idén érkezik ugyanis a Dragon Ball: Sparking! Zero, ami a legendás Budokai Tenkaichi-sorozat legújabb epizódja lesz. „Jajj, de hát annyi verekedős Dragon Ball játék van már, mi a különbség?” A kérdés jogos, azonban az elmúlt éveket figyelembe véve, a Dragon Ball címek inkább voltak szerepjátékok, mint tényleges püfföldék. Egyedül a FighterZ lógott ki a sorból, de az meg a régi idők arcade verekedős játékait idézte, ráadásul kulcsszerepet kapott az assist mechanika és a csapatkompozíciók.

Ebben az esetben viszont a PS2-es éráig nyúlunk vissza, abba az időszakba, ami sokak szerint a Dragon Ball játékok eddigi csúcspontja volt. Mind a mai napig megéneklik a Budokai Tenkaichit a manga és az anime rajongói, a cím ugyanis arról volt híres, hogy szinte minden fontosabb Dragon Ball karaktert egy csomagba sűrítette. Nos, ezt a korszakot idézi fel a Sparking! Zero, ami több mint 160 irányítható karakterrel kedveskedik a rajongóknak.

 

Egészen eddig viszont nem tudtuk, hogy mikorra időzítsük a pénztárcánk, ám szerencsére időben érkezett a Summer Game Fest, ahogy vele együtt a megjelenési dátum is. A Bandai október 11-én engedi ki a boltok polcaira a Sparking! Zero-t, így már aznap fejest ugorhatunk a küzdelembe. A dátumot bejelentő előzetesben ráadásul a közönségkedvenc Ultra Instinct Goku is feltűnt, így már ennek szerepeltetése miatt sem kell már aggódni.

Ezt olvastad már?

Ezek voltak az éjjeli Summer Game Fest legfontosabb bejelentései

×