Az Alan Wake 2 határozottan a tavalyi év egyik legjobb megjelenése volt, a díjhabzsoló Remedy alkotás pedig végre megkapta legújabb DLC-jét is.

2024.06.08. – Amikor meghalljuk a Remedy nevét, manapság a legtöbbeknek az Alan Wake-széria ugorhat be. Megjegyzem joggal, ugyanis már az első rész is közkedvelt és jó volt, a második viszont nemes egyszerűséggel egy mestermű. A tavaly megjelent második rész a Metacriticen 89-es összértéken csücsül, a legtöbb toplistán csak a Baldur’s Gate 3 tudta megelőzni. A reflektorfényben tetszelgő Remedy viszont nem rendelkezik végtelen forrással, ami bizony siker ide, vagy oda, néha nehéz döntésekhez vezet. Így történhetett meg az, hogy a stúdió nemrégiben lelőtte a Kestrel nevű projektjét, ami egy prémium, többszemélyes lövölde lett volna. A szomorú döntés miatt azonban már sosem derül ki, hogy a „prémium” a gyakorlatban pontosan mit is jelentett volna.

alan

Az így felszabadult emberi és anyagi erőforrás lehetővé tette a Remedy számára, hogy a már éppen futó és megjelenés előtt álló feladataira jobban tudjon koncentrálni, arról nem is beszélve, hogy a Kestrel csak az egyik olyan multiplayer cím volt, amin dolgoztak. Jelenleg házon belül folyik egy „Condor” kódnévvel fémjelzett játék fejlesztése is, ami szintén egy többjátékos lövölde, csak ez éppen a Control-univerzumában játszódik, vagyis jó eséllyel több embert fog érdekelni kapásból.

Itt a kiegészítő!

Az új projektek mellett pedig ott vannak a sikeres régiek, többek között a korábban említett Alan Wake 2, ami a Remedy erőforrás-felszabadításának köszönhetően gyorsan meg is tudta kapni az első komolyabb kiegészítőjét. A Deluxe kiadáshoz exkluzívan járó Night Springs már elérhető, június 8-tól minden erre jogosult szabadon töltheti magának. Teljesen mindegy, hogy a fizikai (lemezes), vagy digitális Deluxe Editionnel rendelkezünk-e, a Remedy automatikusan elérhetővé teszi számunkra a kiegészítőt.

 

Három új játszható karakter bőrébe bújhatunk a kaotikusnak ígérkező, három epizódos Night Springs kiegészítőben. Az egyik Jesse Faden, az előbb említett Control főszereplőnője, a másik Timothy Breaker seriff, míg a harmadik Rose Marigold, akinek korábban már kisebb szerepei voltak az Alan Wake sztorijában. A kiegészítőben egyértelműen háttérbe szorul Alan és Saga, ám ettől még nem tűnik kevésbé érdekesnek a Night Springs, mint az alapjáték!

Mivel már tölthető, így jó játékot kívánunk hozzá!

Ez a Warzone fegyver veheti át a szénné nerfelt DG-58 LSW helyét

×