Xboxon és PS-en egész hétvégén teljesen ingyen nyúzhatjuk a FIFA/EA Sports FC eddigi legnagyobb kihívóját, a hamarosan megjelenő UFL-t.


Bódi Dániel

2024.06.07. – Június 7-én 14:00-tól kezdődően egészen június 9-ig bezárólag minden Xbox Series és PS5 játékos teljesen ingyen kipróbálhatja a már régóta, profi játékosok és esportolók bevonásával készülő UFL-t, amit eredetileg még a FIFA, most pedig már az EA Sports FC legnagyobb riválisának szánnak a Strikerz Inc. fejlesztői.

Az UFL megjelenés előtti nyílt bétájában való részvételhez pedig semmi mást nem kell tenni, mint a konzolok digitális boltjának keresőjébe írni az új focis játék címét, majd le kell tölteni a kb. 22 gigás próbaverziót. Ezután már csak el kell indítani, és már játszhatjuk is az online meccseket. Ezalatt a pár nap alatt pedig belekóstolhatunk az Ultimate Team kihívójának szánt online kompetitív csapatépítős-menedzselős játékmódba – egyelőre és állítólag pay-to-win mikrotranzakciók nélkül, ha viszont a Fifához hasonlóan itt is az agyérgörcs fenyeget, akkor akár offline is játszhatunk.

A játékmenetről és a tapasztalatokról majd csak később fogok tudni beszámolni, a grafikával viszont biztosan nem lesz sok problémánk, hisz azért az Unreal Engine 5 felel. Remélhetőleg a fizika, az irányítás, a trükkök, meg úgy általában a játékmenet sem kerget minket a világ másik felére, ami már minimum félsiker, mivel erre még az EA játéka sem képes. Ha pedig már a béta során jobb élményben lesz részünk, mint amit az eFootball képes nyújtani, akkor a 2024-re tervezett éles megjelenésre akár még esélye is lehet a várhatóan szeptemberben érkező EA Sports FC 25-tel szemben.

Pláne, hogy az EA 27.000 forintra árazott, de ennek ellenére mikrotranzakciókkal teletömött focis játékával ellentétben az UFL teljesen ingyenesen lesz játszható.

Ezt is olvasd el:

Mi történik a digitális PlayStation, Xbox, GoG, Epic játékaiddal, ha meghalsz?

×