Felhúznád a csuklyát, az árnyak közé húzódnál, hogy ninja módjára csapj le az ellenségre, aki azt se tudja, honnan éri a halál? Íme 7 játék, csak neked.

Gábor János

2024.06.07. – A ninja téma évtizedek óta meghatározó a videojátékoknak, ezért hatalmas kínálat és könnyű is eltévedni az árnyak között. Ne aggódj, shinobi testvér: összeállítottuk a legjobb, jelenleg is játszható ninja címek listáját PC-re, Nintendo Switchre, PS5-re, Xbox Series X/S-re és más platformokra! A listán szereplő címek mindegyike úgy ötvözi a klasszikus élményt a modern játékmenettel, hogy közben hű marad a lopakodás és a küzdelem öröméhez. Persze nem bírtuk ki, és a válogatásba belehúztuk minden idők legninjább szamuráját is.

Sekiro: Shadows Die Twice

Árnyak tánca a pokol bugyraiban. A FromSoftware nevét már nem kell bemutatni a soulslike játékok szerelmeseinek. A Sekiro: Shadows Die Twice pedig pontosan azt nyújtja, amit elvárnánk: brutális kihívást egy őrült jó szamurájos-shinobi felállásban. A karaktered Wolf, azaz Farkas, aki a bosszú tüzétől hajtva vadászik a klánra, amelynek tagjau anno elrabolták. A harcrendszer villámgyors, a lopakodás mesteri szinten kivitelezhető, de vigyázat: a Sekiro nem gyengébb idegeknek való! Ha odavagy a soulslike kihívásokért, és imádod a japán harcos, ninja miliőt, akkor a Sekiro kötelező darab. PC, PS4 és Xbox One platformokra kapható.

Katana Zero

Unod a feudális Japánban játszódó, szokványos ninja-sztorikat? A Katana Zero bebizonyítja, hogy a lehet másképp’ is zúzni a kardoddal és más fegyvereiddel. Ebben az oldalnézetes platformerben Subject Zero, egy mesterien harcoló ninja bőrébe bújsz, akinek még az idő is hajlik a keze alatt. A sztori brutálisan ütős, a játékmenet pörgős és szórakoztató. Ha elég volt a sablonokból, a Katana Zero nem kihagyható cím. PC-re, Switch-re, PS4-re és Xbox One is megtalálod.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Ne is rugózz sokat a címen, a Teenage Mutant Ninja Turtles örök klasszikus. A Shredder’s Revenge meg egy vérbeli nosztalgia-bomba, ami visszarepít a Konami játéktermek aranykorába. Belebújhatsz bármelyik teknős páncéljába, de ott van Szecska mester, April O’Neil és Casey Jones is, sőt, a DLC-kkel még többen csatlakozhatnak a bulihoz. Szóval kihagyhatod a lehetőséget, hogy újra szétverd a gonosz Shreddert és seregét? Aligha! Ugorj fel a nosztalgiajáratra, PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One és Xbox Series X/S platformokon.

Ghost of Tsushima

Oké, oké, oké. Jin Sakai nem klasszikus értelemben ninja, hanem szamuráj. De túl menő ahhoz, hogy japán kulturális elemekkel átszőtt játékok között meg se említsük. Pláne azért, mert a Sucker Punch mesterműve elképesztő szabadságot ad a harcban, így amellett, hogy frontálisan ütközöl az ellenséggel a katanáddal a kezedben, arra is lehetőséged van, hogy igazi ninja módjára lopózz mögé, és néma csendben, szinte észrevétlenül likvidáld. Na, ezért nem hagyjuk le erről a listáról sem. Eredetileg PS4 exkluzívként hódította meg a világot, de PlayStation 5-ön és PC-n is fantasztikus élményt nyújt.

Metal Gear Rising: Revengeance

A PlatinumGames egyik legjobb alkotásában a rajongók kedvenc robo-ninjáját, Raidént irányíthatod. A játék tempója villámgyors, a hangsúly pedig a Murasama pengével végrehajtott, brutális küzdelmekre helyeződik. Persze lopakodhatsz is, ha akarsz, de valljuk be: ki akarna, ha annyira mesterien lehet benne forgatni egy gigászi katanát, ami szó szerint szétcincálja az ellenséget? A Revengeance a látványos akcióról szól, úgyhogy vágj bele, PC és Xbox One platformokon.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Legacy

Igazi csemege azoknak, akik szeretnék végigverekedni magukat a kedvenc anime sztorijukon! A Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Legacy nem csak egy, hanem négy az egyben bunyós játékot kínál. Ez a csomag gyakorlatilag az egész Naruto sztorit felöleli: az elejétől egészen a Shippuden végéig, sőt, még egy picit tovább. Egészében véve a játékok is szórakoztatóak, viszont a bunyókon kívüli tartalom eléggé változik attól függően, melyik részt kapod a kezeid közé. Mindenképpen jó módja ez annak, hogy újra átéld a Naruto kalandokat. PS4, Xbox One és PC platformokon.

Aragami

Az Aragami egy lenyűgöző kis gyöngyszem, amiben ninja képességekkel rendelkező mestertolvaj lehetsz. Árnyharcosként a lopakodás a fő erősséged, hiszen szinteken végigsunnyogva kell kikerülnöd az őröket és legyőznöd a főellenségeket. Nehéz szavakba önteni az élményt, de hidd el, az Aragami kihagyhatatlan. Öltözz, fegyverkezz, indulás – PS4, Xbox One és PC platformon.

Ezt is olvasd el:

A 10 legjobb anime harcos rangsora – szerinted is ők a legnagyobbak?

×