Derült égből meglepetés: a mai naptól kezdve mindenki szabadon kipróbálhatja a Test Drive Unlimited Solar Crownt a Steamen.


Bódi Dániel

2024.06.07. – A legendás Test Drive-széria a 37 éves történelme során számos fejlesztőcsapatot és kiadót is megélt már, kezdve a Distinctive Software-rel egészen a Slightly Mad Studios-ig. Előbbi megkezdte a sorozatot 1987-ben, utóbbi pedig a 2012-es utolsó részért felelt – egészen mostanáig, mivel a Nacon hathatós közreműködésével a KT Racing fejlesztőcsapatának tolmácsolásában elvileg még idén feltámad hamvaiból a Test Drive, méghozzá nem is akárhogyan!

A KT Racing ugyanis a Test Drive csúcspontjának számító Unlimited alsorozatot folytatja tovább a Solar Crownnal, vagyis a játszóterünk ezúttal nem néhány zárt versenypálya, hanem egy óriási és teljesen nyílt világ lesz, ahol alkalomadtán más játékosokkal is összegurulhatunk. A helyszín ezúttal Hong Kong 1:1-es digitális mása lesz, aminek utcáin rengeteg tennivaló várja az autóversenyre kiéhezett játékosokat. A gázpedálra viszont majd csak később, néhány hónap múlva, szeptember 12-én taposhatunk, addig viszont meglepetésünkre mindenki szabadon elviheti egy, vagy akár több próbakörre.

A Test Drive Unlimited Solar Crown a mai naptól kezdve teljesen ingyen kipróbálható – üröm az örömben, hogy (egyelőre?) kizárólag PC-n, és csak a Steam Next Fest zárultáig, azaz június 17-ig bezárólag. A próbaverziónak viszont semmilyen időbeli korlátja nincs, tehát addig járhatjuk, száguldhatunk körbe Hong Kong utcáin, ahányszor csak akarunk, viszont a Forza Horizon demóihoz hasonlóan értelemszerűen a Solar Crownban is erősen limitált tennivalókhoz lehet szerencsénk. Ennyi persze bőven elég ahhoz, hogy ráérezzünk a vezetésre, a különböző autókra, illetve, hogy megbizonyosodjunk arról, méltó-e az Unlimited címre a KT Racing játéka. A többit pedig majd szeptemberben.

Ezt is olvasd el:

Mi történik a digitális PlayStation, Xbox, GoG, Epic játékaiddal, ha meghalsz?

×