A Microsoft elvileg a Halo: Combat Evolved Remasteren dolgozik, ami PlayStation 5-re is megjelenhet. Ez lenne a multiplatform korszak új fejezete.

2024.06.07. – Azt talán mindenki tudja, hogy a Microsoft az év elején úgy döntött, hogy változtat az exkluzív játékstratégián, így négy korábban exkluzív játék megjelenhetett PlayStation 5-re és Nintendo Switchre is. A Grounded, a Hi-Fi Rush, a Pentiment és a Sea of Thieves volt a kísérleti alany, ami több platofrmon is elérhető lett, köszönhetően ennek a döntésnek. A Microsoft Gaming vezérigazgatója, Phil Spencer már akkor kijelentette, hogy ez csak a kezdet, szóval sokan elkezdtek spekulálni, hogy mik lehetnek a következő játékok, amik szakítanak az eredeti platformmal. Lehet, hogy a Halo lesz az.

Halo 1

A Halo: Combat Evolved a Bungie Studios és a Microsoft Game Studios kiadásában jelent meg 2001-ben, az Xbox amerikai debütálásával egy időben. Később a platform „húzócímévé” vált, 2005. november 9-én pedig kiderül, hogy addigra öt milliónál is több kelt el belőle, történetét pedig számos regény és képregénykötet folytatta. Egy hiteles bennfentes szerint a Microsoft egy Halo: Combat Evolved remasteren dolgozik, ami PlayStation 5-re is megjelenhet. Ez annak is köszönhető, hogy a fent említett 4 játék nagy sikereket ért el a PlayStation Store-ban.

Létezik egy olyan pletyka is, hogy a Doom: The Dark Ages már megjelenés napján ott lesz PS5-ön. Közben a The Verge iparági bennfentese, Tom Warren szerint a Halo: Combat Evolved remaster a fejlesztés korai fázisában van, és erősen fontolgatják a PS5 portot. Szóval ez egyelőre nem biztos. A bennfentes az Xbox belső „Project Latitude” portolási programjáról is említést tett, ami olyan first-party játékokat hozhat PS5-re, mint a Starfield, az Age of Mythology: Retold, az Age of Empires 2: Definitive Edition, a Doom: The Dark Ages és a Senua’s Saga: Hellblade 2. Warren azonban megemlíti, hogy az Xbox júniusi Games Showcase műsora leginkább exkluzív játékokra fog koncentrálni, nem valószínű, hogy szó lesz a multiplatform címekről.

Azon túl, hogy ez egy játéktörténeti mérföldkő lehet, érdemes tudni, hogy a Halo: Combat Evolvedet 2011-ben a tizedik évfordulóra teljesen újrakeverték, és tökéletesen játszható az újgenerációs hardvereken. Sőt, a Master Chief Collection részeként Xbox Series X frissítéssel is rendelkezik. Hogy melyik kiadást kaphatjuk meg PS5-re új formában, az egyelőre kérdés. Amennyiben ez a Master Chief Collection lesz, akkor minden Halo játékot megkaphatunk PS-re.

Persze a legnagyobb kérdés az, hogy érdemes lesz-e a Halo első részét remastered formában PS5-re is kiadni? A franchise legutóbbi kiadásai nem arattak nagy sikert. Szerinted?

Ezt láttad?

Tetszik az új Godzilla mozi? Íme még 7 szörnyfilm, ami van olyan jó

×