Remek érkezők mellett – melyek közt ott van az utóbbi évek egyik leglátványosabb horrorjátéka, sajnos 5 játék elbúcsúzik a Game Pass kínálatától.


Bódi Dániel

2024.06.07. – A The Callisto Protocol semmiképp sem a legjobb horrorjátékok egyike, de talán még a top20-ba se férne be, az viszont egészen biztos, hogy az egyik leggyönyörűbb, amivel jelenleg egy rettegésrajongó játszhat. De ehhez mindig is nagyon értett a Dead Space atyja, Glen Schofield, aki látványban és hangulatban ezúttal is hozta a kötelezőt, kár, hogy épp a saját alkotásának remake-jével kellett megküzdenie még 2023 elején, amivel szemben látványosan alulmaradt.

Persze a The Callisto Protocol egyébként sem érhetett volna fel a nagy elődhöz, de a ráindított Dead Space remake árnyékában szemernyi esélye sem volt a sikerre. Na, de majd most, hogy a Game Pass kínálatában egymás mellé kerülnek: a Microsoft ugyanis napokon belül hozzáadja a játékszolgáltatás kínálatához az egykoron ígéretesnek indult űrhorrort, aminek így valószínűleg jóval többen szavaznak majd bizalmat, mint megjelenésekor – és után.

Előbb viszont 4 másik játék is megelőzi, bekerül még a/az

  • Octopath Traveler (felhő, konzol, PC)
  • Octopath Traveler II (felhő, konzol, PC)

melyek mától, azaz június 6-tól elérhetők, majd érkezik a/az

  • Depersonalization június 12-én (PC)
  • Isonzo június 13-án (felhő, konzol, PC)
  • The Callisto Protocol június 13-án (felhő, konzol, PC)

majd a hónap közepén, június 18-án a felhőre, PC-re és Xbox Series konzolokra befut a roppant ígéretes, ugyancsak szuperlátványos és nem kevésbé rémisztő Still Wakes th Deep, ami a megjelenésének első napjától játszható a Game Pass kínálatából. Mindezek mellett a szokásos be- és kiváltható extrák is frissülnek, melyeket a Game Pass menüjében találunk.

A hat újdonság mellett viszont akadnak távozók is, és bár az utóbbi hónapot megúsztuk nagyobb cím búcsúja nélkül, ezúttal nem lesz szerencsénk. Június 15-én az alábbi 4 remek játékkal együtt a Rick és Morty alkotóinak vígjáték FPS-e, a High on Life is elköszön, ami még 2022 decemberében egyenesen a szolgáltatásban debütált:

  • Bramble: The Mountain King (felhő, konzol, PC)
  • Rune Factory 4 Special (felhő, konzol, PC)
  • Spacelines from the Far Out (felhő, konzol, PC)
  • The Bookwalker (felhő, konzol, PC)

Ha épp pörög valamelyik, akkor érdemes belehúzni, ha viszont nem érsz a végére, akkor az ilyenkor már megszokott 20%-os kedvezménnyel örökre megvásárolhatod.

Ezt is olvasd el:

Ingyen kipróbálhatod 2024 legstílusosabb horrorjátékát

×