Évek óta az EA Sports-é a futballjátékok kategóriájának trónja. Most a Cristiano Ronaldóval fémjelzett UFL megkísérli a trónfosztást.

2024.06.05. – Így, hogy az EA Sports FC 24 jó ideje megjelent, bizton állíthatom, hogy nem ez a kanadaiak legjobb sportjátéka. A játékmenet önmagában nem lenne rossz, de a leterhelt szerverek miatt őrültségek történnek a pályán. A rendszer túl későn kapja meg az utasításainkat, így a passzok inkonzisztensek, a lövések pedig pontatlanok. Arról nem is beszélve, hogy az EA egy pénznyelőt csinált a játékból. Az új Store pakkok van, hogy garantáltan szórják a promó lapokat, ami gyakorlatilag megöli a piacot. Ezt a Team of the Year alatt azzal ellensúlyozta a cég, hogy napról napra csökkentették a prémium kártyák böntási arányát, áttolva a problémát a ló másik oldalára. Az értéktelen speciális lapokból túlárazott kártyák lettek, mert nem lehetett őket nyitni. Most pedig már boldog boldogtalan csúcslapokkal játszik, hála a Team of the Season promónak.

 

A baj valószínűleg ott keresendő, hogy nincsen piaci verseny. Gyakorlatilag bármit megtehet a fejlesztőcsapat anélkül, hogy tartaniuk kelljen attól, a játékosok esetleg elhagyják az FC fedélzetét. Ezen a helyzeten javíthat a United Football League (UFL), ami egy új, ingyenesen játszható focis játék lesz.

Jöhet a próbaidőszak!

A Strikerz Inc. az UFL-t többnek képzeli el, mint egy egyszerű játéknak. Előzetesen olyan vállalkozásnak írták le, aminek célja a futballrajongók elbűvölése világszerte. Itt is természetesen felbukkan majd egy, az Ultimate Teamhez hasonló „lapnyitogatós, csapatépítős játékmód.” Annyi különbséggel, hogy a Strikerz Inc. ténylegesen azt ígéri, hogy a pénztárcánk megnyitása nélkül fogunk tudni érvényesülni. Ez nagyon jól hangzik, hisszük, ha látjuk.

ufl

Forrás: www.dexerto.com

Utóbbira pedig szerencsére nem kell már sokat várni, hiszen hétvégén (június 7.-június 9.) nyílt béta időszaka indul a UFL-nek. Így azok, akik nem tudnak futball nélkül élni, de már ki vannak borulva az EA Sports FC 24-től, most egy rövid ideig belekóstolhatnak az egyik legújabb riválisba. A Cristiano Ronaldóval fémjelzett UFL bétája teljesen ingyenesen lesz tesztelhető, s annak érdekében, hogy az emberek a lehető legtöbb időt tölthessék a játékban, az „előtöltés” PS5-ön már megkezdhető. Kíváncsian várjuk, hogy tényleg versenyképes lesz-e a United Football League, vagy ezt is gyorsan elfelejthetjük, mint az eFootballt.

Ezt olvastad már?

Ütős lesz a hónap – Ez a 10 legjobb játék, ami megjelenik júniusban

×