Nagyon úgy fest, hogy a Soulmask lesz a túlélőjátékok kategóriájának egyik legújabb sikertörténete. Úgy viszik, mint a cukrot, ráadásul jól is néz ki!

2024.06.05. – Minden korszaknak megvannak a maga trendjei az öltözködésben, a filmek kategóriájában, de a videojátékok körében is. A 2000-es éveket például határozottan a hack n’ slash, illetve az MMO uralta. Később boldog boldogtalan battle royale játékot kezdett gyártani, fel akartak evezni a PUBG, illetve a Fortnite farvizén. Most pedig szinte minden csapból az úgynevezett túlélőjátékok folynak, de legalábbis jóval több hullik a nyakunkba belőlük, mint korábban. Cult of the Lamb, Don’t Starve, Valheim, de érdemes említeni a Rustot, a Palworldöt, na meg a Lego Fortnite-ot is. Van abban valami, amikor az ember belecsöppen egy hatalmas világba és szépen lassan kiépíti a bázisát, ezzel párhuzamosan pedig erősíti magát, s környezete által üldözöttből üldöző lesz. Ma már az is szempont egy trend esetén, hogy milyen könnyen lehet streamelni az adott játékokat, a túlélőcímek pedig abszolút jól illenek ebbe a keretbe. Feltehetően ez, na meg a minőség állhat a Soulmask elsöprő sikere mögött.

A játék, ami mert önmaga lenni

Mivel telített a műfaj, csak kevés olyan cím akad, ami komolyabb eladásokat tud produkálni. Ezért is szokták azt mondani, hogy rizikós megkésve belépni egy trendbe, hiszen ha már kialakult egy főbb csapásvonal, akkor a slágerjátékok is hasítanak előre. A Soulmask mégis nagyot ígér, grafikailag lenyűgöző, játékmenetét tekintve pedig pont annyira egyedi, hogy az ember akarva akaratlan ki akarja próbálni.

 

Lényegében egy törzset kell menedzselnünk a játék során, miközben saját magunkat fejlesztjük, erősítjük. Bázist építünk, ahogyan azt már ezekben a játékokban megszokhattuk, valamint törzset verbuválunk magunk köré. Útközben majd’ 300 egyedi talent fogja még speciálisabbá tenni karakterünket és a játékunkat, vagyis szavatosság terén is bőven van mit kínálni a Soulmasknek. Egyetlen „végigjátszás” kevés lesz ahhoz, hogy mindent kipróbáljunk. A törzsünk persze dolgozik és éli az életét velünk párhuzamosan, így fontos, hogy milyen feladatokat osztunk rájuk, így fejleszthetjük otthonunkat. Oké, eddig olyan, mint a többi, hol a csavar?

soulmask

A Soulmask-ben ténylegesen a törzset irányítjuk, ami azt jelenti, hogy nincsen egy meghatározott főszereplője a történetünknek. Gyakorlatilag bármikor válthatunk karaktert és a bőrébe bújhatunk. Ha valaki jobban bánik a karddal, mint az, akit éppen irányítunk, de harcba kellene szállni egy ellenséges törzzsel, vagy vadállattal, szimplán csak testet kell cserélni és mehet is a buli. Mindezt egy fantasztikus harcrendszer, egy halom felkutatásra váró kincs és maszk, na meg legendás bestiák színesítik.

A játék Steamen most 10%-kal olcsóbban vásárolható meg, egészen június 6-ig. Érdemes adni neki egy próbát, ugyanis komoly közösség is kialakult körülötte, az első napokban több mint 200 ezer példányt értékesítettek a Soulmask-ből. Könnyen lehet, hogy még sokáig beszélhetünk majd róla!

Ezt olvastad már?

Ezek most a Modern Warfare III Ranked legjobb választásai

×