Bizonyára nincs annyi pénzed, hogy csak úgy lehúzd a WC-n, de ebben a játékban kipróbálhatod, hogy milyen lenne, ha megtehetnéd.

2024.06.05. – A Steam bugyraiban keresgélve bizony néha olyan játékokra bukkanunk, amiknek meglepő, mondjuk úgy: szokatlan célja van. Van olyan játék, ami csak szórakoztatni akar, és van olyan is, ami olyan szituációba helyez, amit valószínűleg sosem tennénk meg a való életben. Valószínűleg mind elgondolkoztunk már azon, hogy milyen lenne, ha végtelen pénzünk lenne. Mihez kezdenénk vele? Segítenénk másokon, drága autókat vennénk? Bárhogy is döntünk, valójában szerintem keveseknek jutna eszébe lehúzni a pénzt a WC-n. Ha pedig mégis, akkor jó tudni, hogy létezik egy videojáték, ami ezt teszi lehetővé, persze csak virtuálisan.

Waste It

Igen, a Waste It (pazarold el) fejlesztője arra gondolt, hogy készít egy játékot poénból, amiben csak egyetlen dolgot lehet csinálni. Lehúzni a pénzt a WC-n. Egy olyan gazdasági helyzetben, egy olyan válság közepén, amikor szinte mindenhol pénzügyi nehézségek vannak, elég nehéz elképzelni, hogy valaki csak úgy pazarolna. De ha mindig is el akartad képzelni, hogy milyen lenne csak úgy megtenni, akkor itt a lehetőség. A Waste It elérhető PC-re a Steamen, és csak 0,99 euró vagyis kb. 400 forint.

„A Waste It egy epikus AAA, open word (direkt word), túlélő, RPG battle royale, egyedi mechanikával és elképesztő játékmenettel” – olvasható a poénos leírásban. „A célod egyszerű. Annyi pénzt kell elpazarolnod, amennyit csak tudsz. Csak dobd be a pénzkötegeket és a tekercseket a WC-be és húzd le. Ne aggódj, ez csak egy játék.”

A játékban természetesen csak virtuális pénzt tudunk elpazarolni, az egész lényege egyfajta szórakozás. Nincsenek küldetések, időzítők, csak egy WC és a pénz. Őszintén szólva valószínűleg akkor sem húznám le a WC-n a pénzt, ha végtelen lenne belőle, hiszen annyi hely van, ahol jól jön. Aki viszont el akar játszani a gondolattal, és kicsit kikapcsolódni, annak abszolút megéri!

Ezt láttad már?

Ütős lesz a hónap – Ez a 10 legjobb játék, ami megjelenik júniusban

 

 

×