A Dark Souls univerzumában játszódó manga jelenik meg, ami egyedi történetet mesél el, szóval minden FromSoftware rajongó számára kötelező.

2024.06.05. – A Dark Souls sorozat 2011-es megjelenése óta nem csak sokak kedvenc videojátéka lett, de a mai napig nagy hatással van a játékiparra. Az utóbbi években különösen felkapottak lettek azok a játékok, amik átveszik a DS alapjait, sőt tulajdonképpen a műfaj is róla lett elnevezve. A souls-játékokat ma már mindenki szélesebb körben ismeri és szereti, annak ellenére, hogy nem arról híresek, hogy könnyűek. A DS maga az évek során számos kreatív ötlet alapja volt, hamarosan pedig egy mangakötet is megjelenik majd.

Dark Souls Redemption

A Dark Souls Redemption című manga egyelőre francia és angol nyelven lesz elérhető. Julien Blondel képregényíró egy eredeti, eddig soha nem látott történetet mesél el, ami a FromSoftware ikonikus játékának univerzumában játszódik. A francia Mana Books kiadó a tervek szerint június 6-án adja ki a manga első kötetét, ami a shōnen, vagyis a fiatal fiúknak szánt művek közé sorolható. Blondel 216 oldalas spin-offjához hivatalos angol nyelvű változat is elérhetővé lesz néhány hónappal később, augusztus 27-én.

Mangák

Természetesen a manga az Egyesült Államokban is megjelenik majd angol nyelven, és a legtöbb online webáruházban elérhető lesz. A Dark Souls Redemption története a szinopszis alapján elég sejtelmes, de az biztos, hogy két szereplőt követünk végig, akik felébredtek a DS világában. A címkék közt szerepel a horror-kategória is, bár a DS annyira nem horror, inkább tele van szívszorító, tragikus és sötét történetekkel.

A kiadó Yen Press jelenleg egy másik FromSoftware játékon alapuló manga angol nyelvű kiadásával is foglalkozik. Nikiichi Tobita Elden Ring: The Road to the Erdtree című műve egy Aseo nevű Tarnished történetét követi nyomon, aki végigutazza a The Lands Between-t, és találkozik a játék számos szeretett karakterével, például Alexanderrel, Melinával és Rannival. A meglepően vidám Elden Ring mangából eddig több mint 16,6 millió példányt adtak el világszerte, a negyedik kötet október 15-én jelenik meg.

Persze nem ez az első képregény, ami a Dark Souls nyomán megjelent, 20216-ban, a DS 3 megjelenésével már kijött egy. Aztán volt egy hivatalos társasjáték is, sőt voltak pletykák egy Netflix animéről is, ami az eredeti DS alapján készült volna. Ezt még nem jelentették be hivatalosan. A FromSoftware elnöke és a Dark Souls sorozat alkotója, Hidetaka Miyazaki egy korábbi interjúban azt mondta, hogy a franchise harmadik része egyben az utolsó. A japán stúdió az elmúlt években inkább új játékokra koncentrált: megjelent a Sekiro: Shadows Die Twice, az Elden Ring és az Armored Core 6: Fires of Rubicon. A Shadow of the Erdtree, az Elden Ring DLC-je a pedig június 21-én érkezik.

Arról egyelőre nem tudunk, hogy a Dark Souls Redemption manga megjelenik-e magyar nyelven, de semmi sincs kizárva. Talán lesz olyan kiadó, ami úgy dönt: meglepi a rajongókat a magyar nyelvű kiadással. Szurkoljatok!

Ezt láttad?

Ütős lesz a hónap – Ez a 10 legjobb játék, ami megjelenik júniusban

×