A Warzone jelenleg sem mentes a különféle csalásoktól. Úgy tűnik, hogy ez sem véletlenül van így, túl gyenge a RICOCHET védelem.

2024.06.05. – Legyen szó FPS játékról, MMORPG-ről vagy épp MOBA-ról, egy közös biztosan van a multiplayer játékokban. Ez pedig nem más, minthogy előbb-utóbb megjelennek a különféle csalások. Ez sajnos a fizetős és a teljesen ingyenes címekre is igaz. A free-to-play játékoknál pedig talán még könnyebben rávetemednek sokan a csalásra, hiszen bármikor regisztrálható egy-egy új fiók és pénzt sem veszít az illető próbálkozással. Ez alól bizony a Call of Duty játékok sem kivételek. Beszélhettünk az éppen aktuális fizetős címről vagy az ingyenes Warzone-ról, mindenhol belefuthatunk csalókba.

A rutinos Warzone veteránok jól emlékeznek a Warzone Pacific előtti időszakra. Akkoriban csúcsosodott ki a Call of Duty: Warzone égető csalásproblémája. Gyakorlatilag nem volt olyan meccs, ahol ne szaladtak volna bele az ártatlan játékosok egy falakon átlátó, folyamatosan pörgő csalóba. A fejlesztők a Warzone Pacific érájával el is startoltatták az új anti-cheatet, mely azóta is védi a klienseket. Sokan azonban nem elégedettek a RICOCHET hatékonyságával. Úgy tűnik, hogy nem is ok nélkül.

Ezért nem annyira hatékony a Warzone csalásvédelme

Az AntiCheatPD csapata hosszú évek óta foglalkozik a játékok csalásvédelmével és csalókkal. El is árulták, hogy miért van lemaradva a Warzone védelme még 2024-ben is:

  • A RICOCHET beépülő illesztőprogramja és annak technológiája körülbelül 10 éves lemaradásban van a modern anti-cheat és anti-vírus szabványokhoz képest.
  • Az olyan népszerű védelmekhez képest, mint a BattlEye (PUBG, R6 stb.) vagy az EAC (Fortnite, Apex) is hatalmas lemaradásban van.
  • Trollkodnak a csalókkal, ahelyett, hogy a fő problémát megoldanák és nemes egyszerűséggel kidobnák őket.
  • Kernel-szintű csalásnak hirdeti magát, de a műveletek 95%-ához nem is kellene ilyen szintű jogosultság.

A fentiek ismeretében nem meglepő tehát, hogy miért olyan népszerűek a Warzone csalások manapság is.

Ezt olvastad már?

Ütős lesz a hónap – Ez a 10 legjobb játék, ami megjelenik júniusban

×