Éppen csak elkezdtünk örülni az átalakult HBO Max bőséges műsorkínálatának, és máris a fejünk felett lebeg a havidíj növekedése.

Gábor János

2024.06.05. – A Warner Bros. Discovery streamingszolgáltatása, a Max május 21-én frissült Magyarországon. Új név alatt rengeteg új Discovery tartalmat, valamint kiegészítő sportcsomagot is kínál, hogy a szurkolók akár 4K-ban élvezhessék a legfontosabb események közvetítéseit. Ez eddig jó, de nem csak ilyen hírek érkeznek: a Bloomberg egy Warner Brosnál dolgozó forrástól megtudta, hogy a cég további költségcsökkentési és áremelési lehetőségeket fontolgat, sőt, felmerült, hogy egy platform alá szerveződnek a Disney+-szal és a Huluval, hogy leverjék piacvezető helyéről a Netflixet.

Az egyik tervvel kapcsolatban már lépett is a Max

A bevételnövelés jegyében – és összehangolva a Sárkányok háza második évadának hamarosan esedékes érkezésével – a vállalat azonnali áremelést hajtott végre, egyelőre csak az Egyesült Államokban, de ne legyenek illúzióink: ugyanez a sors hamarosan az európai előfizetőket is elérheti. Érdemes is megnézni, hogy mi és mennyivel változik. A reklámmentes Max Ad Free havidíja 1, az éves díja pedig 10 dollárral lett drágább, vagyis ezért a csomagért már 16,99, illetve 169,99 dollárt (6100 és 61.400 forintot) kell fizetni. A Max Ultimate Ad Free ára is emelkedett, havi 20,99 és évi 209,99 dollárra (7600 és 76.000 forintra). Csak a reklámokkal telepakolt Max Ad-Lite ára nem változott: maradt 9,99 és 99,99 dollár, vagyis kb. 3600, illetve 36.000 forint.

Bár a streaming szolgáltatások díjszabása a helyi piac anyagi lehetőségeinek megfelelően országonként eltér (vannak államok, ahol a magyaroknál jóval többet vagy éppen jóval kevesebbet fizetnek az előfizetők és ennek megfelelően más a kínálat is), elég kizárt, hogy a hazai csomagok ára változatlan marad. Előbb-utóbb nyilván nálunk is meg fog jelenni a reklámokkal feldúsított csomag, ami után nőhet a jelenleg 2790/27.900 forintos Standard és a 3890/38.900 forintos Prémium előfizetés ára. Ha mindenhol máshol lekövetik az Egyesült Államokban látott gyakorlatot, akkor kb. hat százalékos emelés várható, de hivatalosan még nem erősítették meg, hogy lesz-e emelés, és ha igen, mikor.

Ezt is olvasd el:

Robotbunyó, stripperek, romantika – Ütős a Netflix júniusi film/sorozatfelhozatala

×