Ha rendszeres Twitch néző vagy és szoktál feliratkozni is csatornákra, akkor jobb ha tudod, hogy hamarosan minden feliratkozás drágább lesz nálunk.

2024.06.05. – Rossz hír érkezett azok számára, akik szeretik feliratkozással támogatni a Twitch tartalomgyártókat. A streaming platform nemrég bejelentette, hogy a Tier 1 feliratkozás ára július 11-től 35 országban, köztük az Magyarországon is emelkedik. A Twitch előfizetések áremelésének mértéke az adott országtól függ, számunkra ez 25 százalékos emelést jelent majd.

Drágulás

Az érdekes, hogy nem is olyan rég emelkedtek az előfizetések árai a Twitch platformján. Március 28-án már megemelték a Tier 1 árát sok-sok országban, és már akkor jelezték, hogy hamarosan kiterjesztik több országra is. Fontos tudni, hogy az áremelés az automatikusan megújuló feliratkozásra is vonatkozik. A cég szerint az áremelésre a megnövekedett költségek és a streamerek bevételeinek növelése érdekében került sor.

Nézzük számokban

Jelenleg a Tier 1 feliratkozás ára Magyarországon 3,99 euró, amit a cikk írásának pillanatában ellenőriztem.

A Twitch support adatai viszont már azt mutatják, hogy a Tier 1 havi feliratkozás ára Magyarországon 4,99 euró. Ez azt jelenti, hogy június 11-től 25 százalékkal emelkednek a feliratkozások árai hazánkban.

A Twitch a felhasználóknak küldött e-mailben amúgy azt írta, hogy ez az áremelés egyelőre nem érinti a Tier 2 vagy Tier 3 előfizetéseket. A Prime Gaming előfizetések ára szintén változatlan marad.

Emelkedés

Bár nálunk 25%-kal emelkednek a Tier 1 előfizetések, Zach Bussey Twitter bejegyzése szerint mások rosszabbul jártak. Szlovákiában és Szlovéniában például 43%-kal drágulnak az előfizetések. Természetesen a tartalomgyártók örülhetnek, mert picit többet kapnak majd az előfizetések után, nyilván a nézők pedig máris felháborodtak. A kommentek között többet írták, hogy emiatt már nem igazán tudják vállalni az előfizetést. A bejegyzés is igazolja, hogy nálunk 3,99 euróról 4,99 euróra emelkedik az ár. A Twitch június 12-én tart majd Patch Notes streamet, ahol megválaszolják a változásokkal kapcsolatos kérdéseket.

Ezt láttad?

Ütős lesz a hónap – Ez a 10 legjobb játék, ami megjelenik júniusban

×