A Google-nek át kell gondolnia, kiknek ad hozzáférést a YouTube admin profiljaihoz, ugyanis állandóan kellemetlen helyzetbe kerül a cég.

2024.06.04. – Kellemetlen helyzetben találhatja magát ismét a Google a YouTube miatt. A videómegosztóról állandóan idő előtt szivárognak ki a fontosabbnál fontosabb információk, amik természetesen komoly anyagi károkat okoznak vállalkozóknak, vagy éppen vállalatoknak. Ott volt példának okáért a múlt heti State of Play bemutatója a Sony-nak. Az összes bejelentésre kerülő játék listája idő előtt látott napvilágot, méghozzá azután, hogy az előzetesen felvett és feltöltött videó bekerült a YouTube adatbázisába.

youtube

Egy másik, szintén nagyon kellemetlen eset, a 2022-es KSI-fiaskó. A közkedvelt tartalomgyártó úgy döntött, hogy feltölt egy videót, amiben 10 ezer dollár értékben Amazon ajándékkártyákat szór szét a leggyorsabb nézői között. A videóban emiatt természetesen a kártyák kódjai szabadon láthatók voltak, másképpen nem tudták volna a nézők begyűjteni az ajándékot. A gond csak az volt, hogy mire élesedett a videó, a kódokat már valaki fel is használta…

Valami nincsen rendben

Sajnálatos módon ilyen jellegű példából sok van még, olyannyira sok, hogy a héten ismét bővült a lista. Ezúttal valaki a Nintendot károsította meg, kiszivárogtatták ugyanis egy játékot, a hamarosan bejelentésre kerülők közül. A leakelt képen jól látszik, hogy az illető egy admin profilt használt arra, hogy szigorúan titkos adatokhoz jusson. A Google belső vizsgálatából kiderült, hogy tényleg volt olyan felhasználó, aki az admint használva hozzáférhetett a Nintendo új videóihoz. A munkatárs „csak egy barátjával” akarta megosztani a képet, ami ahogy lenni szokott, természetesen az interneten landolt. A cég emellett kiemelte, „nem volt szándékos” a szivárogtatás.

Ettől függetlenül még nagyon kellemetlen, hogy ilyen sokszor keveredik ilyen helyzetekbe a Google a YouTube miatt. A vállalatnak komolyan át kellene gondolnia, hogy kiknek ad hozzáférést a kényes információkhoz és legfőképpen az admin profilokhoz.

A new Yoshi game (probably Woolly World 2) is going to be announced for Switch
by innintendo

 

A szóban forgó játék egyébként egy új Yoshi cím Nintendo-ra, ami a rajongók szerint a Woolly World 2 lehet. Az első játék még 2015-ben jelent meg Wii U-ra és Nintendo 3DS-re. A játékosok igencsak kedvelték, így nem meglepő, hogy a Nintendo ismét elővette a tematikát.

Ezt olvastad már?

A világ egyik legvalósághűbb multiplayer shootere végre játszható lesz

×