Bár megjelenő játékok mennyiségében alulmúlja az utóbbi pár hónapot, azért bőven volt okunk várni a júniust. Ilyen címek jönnek ki a hónap végéig.

Gábor János

2024.06.04. – Közeledik a nyár, és nem csak időjárás lehet aszályos, hanem a videojáték-piac is. A 2024 júniusi kínálat nem olyan gazdag, mint az év néhány korábbi hónapja, de azért így is számos figyelemre méltó cím érkezik Nintendo Switch, PC, PS5, Xbox Series X|S és más platformokra. Ez a június a DLC-k, a portok és a felújított kiadások hónapja, de akad azért újdonság is a leginkább figyelemre méltó 10 játék között. Íme, ezek jönnek júniusban:

Songs of Silence (korai hozzáférés) – június 4.

Leírás: A Songs of Silence egy 4X (Explore, Expand, Exploit, Exterminate = Felfedezni, Terjeszkedni, Zsákmányolni, Pusztítani) stratégiai játék, egy fantasy világban, amit a pusztító Csend fenyeget. A játékmenet keveri a klasszikus 4X elemeket az autobattler és a hősfejlesztés elemeivel. A harcok valós idejűek és intenzívek, ráadásul lenyűgöző Art Nouveau stílusú grafikával élvezheted őket.

 

Ilyen platformra jön: PC

Killer Klowns from Outer Space: The Game – június 4.

Leírás: 3v7 multiplayer horrorjáték, az ikonikus 1988-as film, a Killer Klowns from Outer Space alapján. A játékosok két csapatra oszlanak: a Klowns célja az emberiség elrablása, a Túlélőké pedig a menekülés a klown invázió elől. A Klowns tagjai egyedi képességekkel rendelkeznek és különféle fegyvereket használhatnak (pieshooter, raygun, rocket launcher), míg a Túlélők összefogva kell, hogy túléljék a támadást. A játékban rengeteg rejtvény és felfedeznivaló terület vár.

 

Ilyen platformra jön: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC

Destiny 2: The Final Shape – június 4.

Leírás: a Bungie népszerű FPS videojátékának közelgő, mindent lezáró, befejező bővítménye. Új történetkampány, amiben a Traveler belsejébe utazhatsz, hogy szembeszállj a Sötétség gonosz erőivel. Három új szuperképesség, új úti cél (a Pale Heart), ahol a valóság darabokra törik, új fegyverek, páncélok és más felszerelések.

 

Ilyen platformra jön: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC

Super Monkey Ball Banana Rumble – június 5.

Leírás: Ez egy platformjáték, amiben AiAi és majom barátai pörögnek, gurulnak, ugrálnak a színes pályákon, közben banánokat gyűjtenek és kihívásokat teljesítenek. Akár 16 játékossal is vihető, online vagy helyi multiplayer módban.

 

Ilyen platformra jön: Nintendo Switch

V Rising (PS5 port) – június 11.

Leírás: Nyílt világú, túlélő-akció RPG játék, gótikus vámpír témával és stílussal. A játékosok egyedül vagy kooperatív módban is kalandozhatnak, miközben helyreállítják egy legyengült vámpír dicsőségét.

 

Ilyen platformra jön: PlayStation 5

Shin Megami Tensei V: Vengeance – június 11.

Leírás: Ez egy RPG videojáték, ami nyilván a 2021-es Shin Megami Tensei V bővített és továbbfejlesztett változata. Ez a játék teljesen új történetet is tartalmaz, és ez nem mást, mint a Canon of Vengeance című sztori, amely a bukott hős bosszúhadjáratáról szól.

 

Ilyen platformra jön: Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Still Wakes the Deep – június 18.

Leírás: Első személyű narratív horrorjáték, amit a The Chinese Room fejlesztett és a Secret Mode ad ki. 1975 decemberében játszódik, a Beira D olajfúrótornyon, az Északi-tengeren. A játékosok a legénység egyik tagjának bőrébe bújnak, aki a többiekkel egy pusztító vihar után kénytelen túlélni a torony veszélyeit és nyomasztó rejtélyeit.

 

Ilyen platformra jön: PlayStation 5, PC, Xbox Series X/S

Elden Ring – Shadow of the Erdtree – június 21.

Leírás: A Shadow of the Erdtree egy vadonatúj történetet hoz a játékba, rejtélyekkel, veszélyes dungeonokkal, új ellenségekkel, fegyverekkel és felszerelésekkel – meg egy csomó felfedeznivalóval. Hódíts meg ismeretlen területeket, győzd le az ellenségeket és élvezd a diadalt! Merülj el a karakterek lebilincselő összjátékában, ahol a dráma és az intrika egy igazán magával ragadó élményben összefonódik!

 

Ilyen platformra jön: PC, PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S

Until Then – június 25.

Leírás: Narratív kalandjáték, vizuális novella elemekkel és pixel-art grafikával. A játék egy Mark Borja nevű tinédzser fiú történetét meséli el, aki a Fülöp-szigeteken él, és egy nap rejtélyes eseménybe csöppen, ami alaposan felforgatja az életét. A barátaival együtt kell kiderítenie, hogy miért tűnnek el emberek a környékükről.

 

Ilyen platformra jön: Windows, Mac, Linux, PlayStation 5, Nintendo Switch

Luigi’s Mansion 2 HD – június 27.

Leírás: Az eredetileg Nintendo 3DS-re megjelent Luigi’s Mansion 2 felújított kiadása, HD felbontásban. Luigi, a félénk vízvezeték-szerelő visszatér Evershade Valleybe, ahol a Dark Moon, a völgyet védelmező Hold darabjaira hullott. A barátságos kísértetek emiatt agresszívvé váltak, és Luigi feladata az, hogy összegyűjtse a Hold darabkáit, helyreállítva ezzel a völgy békéjét.

 

Ilyen platformra jön: Nintendo Switch

És még 12 júniusi játék, amit érdemes kiemelni:

  • The Elder Scrolls Online: Gold Road — június 3 — TRAILER
  • Slime Rancher 2 (PS5 Port) — június 11 — TRAILER
  • Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 (PS5 Port) — június 5 — TRAILER
  • Thalassa: Edge of the Abyss — június 18 — TRAILER
  • Star Wars Hunters — június 4 — TRAILER
  • Tchia (Switch Port) — június 5 — TRAILER
  • Monster Hunter Stories — június 14 — TRAILER
  • Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin — június 14 — TRAILER
  • Wanderer: The Fragments of Fate — június 27 — TRAILER
  • Garage: Bad Dream Adventure (Switch Port) — június 6 — TRAILER
  • Blud — június 18 — TRAILER
  • NeoSprint — június 17 — TRAILER

Ezt is nézd meg:

Ezzel a 28 kult-klasszikus videojátékkal teljesen INGYEN játszhatsz

×