A Windows 11 már megjelenésekor is kemény feltételeket szabott. A Microsoft egyre kevesebb teret engednek a különféle trükközéseknek.

2024.06.04. – A Windows 11 lassan 3 éve, 2021 szeptemberében mutatkozott be. A Microsoft az eredeti tervek alapján a 10-es operációs rendszert szerette volna fejleszteni, aztán végül úgy döntöttek, hogy itt az ideje egy új verziónak. A Windows 11 fogadtatása azonban nem volt túl barátságos. Az óriáscég úgy gondolta, hogy egy elég vastag határt meghúz a támogatott készülékeket illetően. A TPM 2.0 és SecureBoot támogatást is megköveteli az operációs rendszer, mely a 8. generáció előtti Intel modelleket, sőt, a Ryzen 1000 szériás processzorokat is kizárja.

Természetesen ezek a védelmek valamilyen szinten kijátszhatóak a telepítés során, ám nem biztos, hogy megéri. Egyre több alkalmazás külön is ellenőrzi ezeket a feltételeket, sőt, még a Valorant is ilyen. Ha rájönnek a turpisságra, akkor nemes egyszerűséggel nem indulnak el, hiába sikerült felbűvészkedni a Windows 11-et a masinára. Az elkövetkezendő időszakban egyre több ilyen program lehet, így nem éri meg trükközni. Van azonban egy másik idegesítő tulajdonsága a Windows-nak, ez pedig az online fiók megkövetelése. Ezt is ki lehetett ilyen-olyan módon játszani. Eddig.

Tovább szigorít a Windows telepítője

A Windows 11 hosszú ideje megköveteli már, hogy a felhasználók online fiókkal lépjenek be. Ezt azonban eddig több módon is ki lehetett játszani, sok esetben elég volt egy „[email protected]”-hoz hasonlító formátumot beírni a mezőbe, hogy mégiscsak létrejöhessen az az offline fiók. A legfrissebb, júniusi telepítő azonban nemes egyszerűséggel visszadobja a felhasználókat a bejelentkezési felületre. Úgy tűnik, hogy a Microsoft minden ilyen jellegű trükköt, megoldást be akar foltozni a 24H2 frissítés érkezéséig. Erre valamikor ősszel kerülhet majd sor, nagy eséllyel az AI és a különböző fejlesztések lesznek majd a középpontban. Lassan tényleg nem éri meg nem támogatott gépre telepíteni a Windows 11-et.

Ezt olvastad már?

Ütős lesz a hónap – Ez a 10 legjobb játék, ami megjelenik júniusban

×