A 2023-as nyár igazán kedvező volt az SSD és RAM után nézelődő felhasználónak. 2024 kevésbé kegyes, így érdemes lehet kifogni az akciókat.

2024.06.04. – Az nem is kérdés, hogy 2024-re már bizony a 8 GB memória kifejezetten karcsúnak számít, főleg ha gamingről is szó van. Sőt, ha a játék mellett még néhány extra alkalmazás is fut, netán a második monitoron pörög a böngésző vagy a Netflix, akkor még a 16 GB sem sok. Éppen ezért a 32 GB-os stickek felé érdemes fordulni manapság, mely jó sokáig elég lehet. 2023 nyarán rekord olcsó RAM és SSD árakkal találkozhattunk, ám annak az időnek bizony vége.

Manapság a játékosoknak el kell döntenie, hogy DDR4 vagy DDR5 alapú platformra építkeznek. Az azonban egyértelműen kijelenthető, hogy a legtöbb felhasználó, aki a 8, 16 GB -> 32 GB ugráson gondolkodik, az még DDR4 támogatású alaplappal, processzorral rendelkezik. Manapság egy minőségi, 2×16 GB-os modulból álló KIT-et sajnos már nem kapunk meg a lélektani 31-32 ezer forintos határ alatt. Sőt, nagy eséllyel ezek ára tovább fog emelkedni az elkövetkezendő hónapokban, ha hihetünk a NAND chipekkel kapcsolatos pletykáknak. Szerencsére az Alza ezúttal is a segítségünkre siet.

Remek RAM 30 ezer forint alatt, közel 5 ezer forint kedvezménnyel az átlagárhoz képest? Jöhet!

Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast, Black, 1Gx8 - Alza.hu

A legtöbb magyar webáruházban 32 ezer forint körüli vagy feletti áron mérik a Kingston Fury, 32 GB-os memóriáját 2024 nyarán, ám az Alza.-hu-n közel 10%-os akcióval találkozhatunk még néhány napig. Ez bizony azt jelenti, hogy 28 ezer forint alatt hozzájuthatunk, mely már-már közelít a 2023 nyarán tapasztalt árakhoz. 3200 MHz-es órajel és CL16 időzítés jellemzi, melyet nagyjából arany középútnak tekinthetünk a DDR4 RAM-ok piacán. Azaz ad extra teljesítményt/FPS-t a szabvány 2133 MHz-hoz képest, de még az ára sem száll annyira el. A mutatós hűtőbordák pedig arról gondoskodnak, hogy garantáltan ne legyen probléma a chipek melegedésével. Intel és AMD platformokhoz is kiváló választás lehet. Ha memóriabővítésen gondolkodsz és DDR4 platformon vagy, akkor ennél jobb árral nagy eséllyel nem találkozhatsz már 2024-ben, a legutóbbi, május eleji akciókhoz képest máris emelkedett egy ezrest az ár.

Az akciót IDE kattintva érheted el!

FONTOS: A bejegyzésben szereplő akció a megjelenést megelőző napokban, órákban aktív volt, ám a megjelenést követően már akár perceken, órákon belül is megszűnhet. Előfordulhat azonban, hogy csak ideiglenes készlethiányról beszélhetünk, érdemes lehet később is ránézni az Alza oldalára. 

Ezt olvastad már?

Ütős lesz a hónap – Ez a 10 legjobb játék, ami megjelenik júniusban

×