Az Amazon Prime Video szolgáltatásban lesz majd nézhető a népszerű japán videojáték alapján készült Like a Dragon: Yakuza élőszereplős sorozat.

2024.06.04. – Magyarországon szerintem különös helyzetben van a Yakuza játéksorozat. Vagy valaki nagyon jól ismeri és szereti, vagy sosem hallott róla, és számára teljesen idegen. Az viszont biztos, hogy a világon óriási kultusz alakult ki a játékok körül, aminek köszönhetően most az Amazon úgy gondolta: épp itt az ideje egy élőszereplős sorozatnak. Így aztán bejelentették, hogy egy 6 részes Like a Dragon: Yakuza krimi-akciósorozat érkezik a Prime-ra, amit Take Masaharu és Takimoto Kengo rendezett. Takeuchi Ryoma pedig a főszereplőt, Kiryu Kazumát alakítja.

Like a Dragon: Yakuza

A bejelentés szerint a hatrészes sorozat kétrészben kerül fel a Prime-ra, az első felét 2024. október 25-én, a másodikat pedig 2024. november 1-jén töltik fel.

„Nincs kétségem afelől, hogy a sorozat rajongóinak tetszeni fog, ahogyan a játékokat életre kelti, és új meglepetésekkel gazdagítja” – mondta Yokoyama Masayoshi, a Like a Dragont fejlesztő, Ryu Ga Gotoku Studio vezetője.

Nem az első

Egyébként nem ez lesz az első Like a Dragon élőszereplős adaptáció, ugyanis 2007-ben jelent meg a Like a Dragon: The Movie, ami az első játék történetét adaptálta. Azt nem tudni, hogy a Prime sorozat mennyire a játékok alaptörténetét dolgozza majd fel, vagy saját, eredeti történetet írnak a szereplők köré. Nagy valószínűséggel az első játék alapján készül a történet is. A Yakuza franchise a Sega kínálatának egyik alapdarabjává vált, a sorozat legújabb része 2024-ben jelent meg, a Like a Dragon: Infinite Wealth nagyon pozitív értékeléseket kapott.

Ezt láttad?

Xbox-evolúció: így fejlődött a világ egyik legsikeresebb konzolja

×