Sajnos kiderült, hogy a legvártabb játékból biztosan nem jön új előzetes, viszont így is bőven lesznek újdonságok a Summer Game Fest programjában.

Gábor János

2024.06.04. – Megvan, miről fog szólni a néhány nap múlva esedékes Summer Game Fest, és a programból egész sok konkrétumot el is árult a főszervező. Geoff Keighley a The Game Awards Twitch csatornáján közvetített kérdezz-felelekben beharangozta: a show leginkább a már bejelentett és még ebben az évben érkező játékokra fog fókuszálni.

„Az egyik dolog, amit ezen a héten látni fogtok, az az, hogy megpróbáltunk néhány váratlan, kisebb csapatoktól és független stúdióktól érkező dolgot is beilleszteni a showba,

de a nagy kasszasiker játékok és franchise-ok szintén megjelennek” – mondta az élő streamben Keighley. „Ami az őrületes új bejelentéseket és sokkoló meglepetéseket illeti, azt hiszem, ez a nyár egy kicsit csendesebb lesz: a show nagyrészt meglévő játékokra és főleg már bejelentett dolgokra koncentrál majd.

Ami biztosan lesz és ami biztos, hogy nem

A főszervező leszögezte: a Summer Game Fest sajátja, hogy érkeznek abszolút újdonságok, és ez ezúttal is így lesz, csak nem ezek lesznek túlsúlyban. Szerette volna, ha jóval több hamarosan, 2024-ben már megérkező játékról és update-ről lenne szó, mint arról, hogy „mi fog jönni 2026-27-ben”. Keighley konkrétumokat is elárult az esemény programjából: közölte például, hogy a világ talán legvártabb játékából, a GTA VI-ból és a Kingdom Hearts 4-ből sem fog érkezni új előzetes. Előre jelezte továbbá, hogy szintén csalódni fog, aki újdonságokra számít a The Wolf Among Us 2-ből vagy a Metal Gear Solid Delta: Snake Eaterből.

A legfelkapottabb pletykák eloszlatása után úgy nyilatkozott, hatalmas poénokat nem akar előre lelőni, de azért példaként megemlítette, hogy a Palworld következő nagy dobását biztosan bejelentik, az Atlus tart egy tájékoztatót a Metaphor: ReFantazioról, a Capcom pedig készül egy király Monster Hunter Wilds bemutatóval. A Summer Game Fest közvetítése magyar idő szerint június 7-én 22:30-kor kezdődik – itt tudod majd nézni.

Ezt se hagyd ki:

Xbox-evolúció: így fejlődött a világ egyik legsikeresebb konzolja

×