Egészen hihetetlen, hogy mennyire valósághű ez a multiplayer játék, ami a playtestek után végre elindul early acces formában.

2024.06.04. – Korábban mi is beszámoltunk már egy igazán valósághű multiplayer shooter játékról, amit két fejlesztő dobott össze Unreal Engine 5 alatt. A Bodycam, a realitásra törekvő shooter valóban nagyon jól néz ki, ám játékmenetében az eddig Playtestek során nem ígért sokat. Egy klasszikus multiplayer játékmódokra épülő testkamerás nézetű élmény, ultralátványos grafikával.

Elindul az Early Acces!

Az elmúlt hónapokban különböző PlayTestek során páran kipróbálhatták a játékot, hamarosan azonban mindenki számára elérhető lesz, bár ez még mindig nem a játék végleges formája. A Bodycam az Unreal Engine 5 legmodernebb eszközeivel és megoldásaival június 7-én indul útjára, Early Access (Korai hozzáférésű) formában. Ehhez készült egy új trailer is.

Bodycam

Bár a játékmenetet nézve sokunk álla leeshet, trükkökkel érik el a realisztikus látványt. A bevilágítás, a fény-árnyék hatások, a karakter kezének mozgása, valamint a széteffektezett kamera mind-mind ennek az illúziónak van alárendelve – aminek megteremtéséről nem mellesleg egy magyar videós és fejlesztő, Murkl Márió is gyakorta készít videókat a YouTube-csatornájára. A Bodycam mellett viszont van még egy testkamerás akciójáték, ami a legvalósághűbb titulusra pályázik, az Unrecord, de annak indulási dátumát még nem jelentették be. Ráadásul utóbbinak lesz egy single kampánya is.

A Bodycam körülbelül 6-12 hónapig marad Early Accessben, és három játékmódot tartalmaz majd. Lesz Deathmatch (maximum 10 játékos), Team Deathmatch (5vs5) és a Body Bomb mód (5vs5). A fejlesztők az EA-időszakban további játékmódokat is hozzáadnak majd. Természetesen mivel igen realisztikus játékról van szó, nem mindegy a gépigény sem. A Reissad Studio megosztotta a játék hivatalos rendszerkövetelményeit is:

Minimum

  • AMD Ryzen 7 3700X vagy Intel Core i7-9700K CPU
  • 8 GB RAM
  • AMD Radeon RX 5700 (8 GB), vagy NVIDIA GeForce RTX 2070 (8 GB)

Ajánlott

  • AMD Ryzen 7 3800X vagy Intel Core i7-10700K CPU
  • 16 GB RAM
  • AMD Radeon RX 6600 XT (8 GB), vagy NVIDIA GeForce RTX 3060 (12 GB)

A játék tehát június 7-től érhető el Early Access formában a Steamen.

Ez is érdekes:

A világ valaha készült legförtelmesebb videojátékai – 2. rész

×