Bosszút állt PewDiePie-ért MrBeast, aki 6 év után vette át a T-Series-től a „YouTube legtöbb feliratkójával rendelkező csatorna” címét.

2024.06.03. – Szokták mondani, hogy a mai világot már össze sem érdemes hasonlítani a 20-30 évvel ezelőttivel, hiszen a multimédia eszközök és szolgáltatások fejlődésével az élet, mint olyan is totálisan felgyorsult. Ma már nehéz elképzelni, hogy leülünk egy székbe, hátra dőlünk benne és egész nap olvasunk egy könyvet csendben, anélkül, hogy bármi másra vágynánk. Ezt még azoknak is nehéz megtenni, akik imádnak olvasni, hiszen nem ahhoz van már hozzászokva az agyunk, hogy egyetlen dologra koncentráljon. Itt egy impulzus, amott egy impulzus, szinte állandóan maxra van járatva az agyunk. A telefonunk már nem csupán hív és üzenetet vált,  hanem többek között filmeket, sorozatokat nézhetünk rajta. Utóbbiban legjobb barátunk lehet a YouTube, ami gyakorlatilag végtelen órányi szórakoztató videóanyaggal rendelkezik.

 

Ma már karriernek számít videókat készíteni a platformra, ők az úgynevezett youtuberek, akiknek egy vagy több csatornájuk is éles lehet az oldalon. Egy sikeres videós őrült jól tud keresni, hiszen itt is vannak feliratkozási díjak, a Google ráadásul a megtekintések után is fizet. Ha pedig valaki sikeres, akkor ott szponzori pénz is keresendő a háttérben, ami komoly csekkeket eredményezhet.

youtube

PewDiePie

Azt viszont érdemes kiemelni, hogy a YouTube-populáció csak elenyésző százaléka tud komoly karriert futni a videómegosztón. Az első olyan ember, aki önmagában képes volt meghódítani a világot a videózásnak köszönhetően, PewDiePie, vagyis Felix Kjellberg volt. A 111 millió feliratkozóval rendelkező svéd tartalomgyártó volt az első, aki át tudta lépni a 100 milliós álomhatárt. Azóta persze átrendeződött a világ, PewDiePie is elveszítette a „versenyt” az indiai T-Series csatorna ellen, trónfosztás történt, a feliratkozószámok pedig az egekbe szöktek általánosságban is. A T-Series egészen mostanáig birtokolta a „YouTube királya” titulust, ám hosszú idő után ismét „csak” másodiknak tudhatja magát.

Félelmetes számok

Megérkezett ugyanis MrBeast, a „Robin Hood Youtuber”, aki a pénzosztogatós tartalmaival várt híressé. Jimmy Donaldson ebből a szempontból talán korunk egyik legsikeresebb és legtehetségesebb fiatal üzletembere. A 26 éves videós több mint 100 millió dolláros vagyonnal rendelkezik a mérések szerint, a legújabb elért mérföldköve pedig ezt a számot is szinte biztos, hogy csak felfelé fogja tornászni. Csatornájának követőinek száma a napokban megugrotta a 269 milliót, ezzel maga mögé tessékelve a T-Seriest (266 millió).

 

Az adakozószelleméről és szórakoztató kihívásairól híres MrBeast PewDiePie-nak ajánlotta a nagy sikert, mondván végre bosszút állt érte. Erre egyébként 6 évet kellett várni.

Ezt olvastad már?

Friss infók érkeztek a következő Xbox konzolról, ami nagy technológiai ugrás lesz

×