A Steam Deck által kikövezett úton indult útjára a ROG Ally, a Lenovo Legion Go vagy épp az MSI Claw. Úgy tűnik, hogy utóbbiból érkezik a frissített kiadás.

2024.06.03. – Nem titok, hogy az elmúlt 2-3 évben, rengeteg handheld PC érkezett a boltok polcaira. Az is vitathatatlan, hogy az első ilyen úttörő kütyü a Steam Deck volt. A Valve terméke előtt több kínai gyártó is próbálkozott, az AYANEO szinte hetente jelentkezett új eszközökkel, ám az árcédula és a nem túl biztató támogatás komoly eltántorító erő volt. Később aztán beszálltak a nagyok is. Ide sorolhatjuk a Lenovo Legion Go-t, az azóta megjelent, újabb AYANEO eszközöket, de a ROG Ally és a ROG Ally X is ezt a sort erősíti. Egy azonban közös a fentebb felsorolt az eszközökben: mindegyik az AMD valamelyik chipjét pakolta a kütyübe.

MSI Claw x Fallout

MSI Claw x Fallout

Éppen ezért lepett meg mindenkit, amikor az MSI is bejelentette a saját megoldását. A Claw a szintén nem túl régi Intel Core Ultra 7/5 processzorokra építkezett. Ez azonban nem biztos, hogy a legjobb döntés volt. A februári mérések bebizonyították, hogy bizony az AMD megoldásai jóval kellemesebb teljesítményt adnak. A ROG Ally-ban található AMD Z1 Extreme szinte megeszi reggelire az Intel egységeit A nagyságrendi FPS eltérés hatalmas, százalékban kifejezve 20% és 50% közötti eltéréseket olvashattunk le.

Jöhet az MSI Claw második felvonása

Momomo_us, a veterán leaker igazán izgalmas információval jelentkezett június első napjaiban. Több szinten is fejlődik a következő Claw:

  • A kijelző átmérője 8 inchre nő, a korábbi 7 helyett
  • Az Intel Ultra 100 szériája helyett már az Ultra 200 kap helyet benne, mely jóval fejlettebb grafikus magokkal kecsegtet
  • Az AI képességekben is hatalmas ugrásra lehet készülni, melyet a friss Windows funkciók ki is aknázhatnak majd
  • Érkezik egy Fallout ihlette változat is

A hivatalos bejelentésre még egy kicsit várni kell, ennek köszönhetően az árcédula sem ismert. Mindenesetre erősen árulkodó lehet, hogy az eredeti kiadás után fél évvel már egy újabb, papíron sokkal erősebb variáns érkezik. Remélhetőleg ez már beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Ezt olvastad már?

MINDEN, amit jelenleg tudni lehet a Call of Duty: Black Ops 6-ról

×