Sokan, ha Lara Croftot akarják felidézni, akarva akaratlan Angelina Jolie-ra asszociálnak. Egy új, rajongói Tomb Raider projekt ennek a bizonyítéka.

2024.06.03. – Ha szereted a kalandjátékokat, akkor biztosan hallottál már Lara Croft nevéről. A Tomb Raider játéksorozat hősnője igazi ikonná vált az elmúlt majd’ 30 évben, történetét pedig többször is megfilmesítették. Az első Tomb Raider játékot 1996-ban dobta piacra a Core Design. Formabontónak számított, hiszen akkoriban javarészt férfi akcióhősökkel készítettek játékokat és filmeket, ezért is volt nagy meglepetés a Tomb Raider. Egyébként eredetileg Croft is férfi volt, ám a fejlesztés során Toby Gard úgy döntött, más irányba tereli a karaktert. Így született meg Lara, a többi pedig történelem…

tomb raider

Az első játék szinte azonnal hatalmas sikert aratott a PC-s berkeken belül, később pedig PlayStationre is átportolták a címet. Toby Gard, a karakter megteremtője azonban elhagyta a Core Designt, ugyanis az Eidos Interactive és csapata szexszimbólumot akart csinálni hősnőjéből. Ebben ő nem szeretett volna részt venni, így hátat fordított a projektnek. A testhez simuló ruhában kalandozó, két pisztollyal hadonászó Lara viszont megállíthatatlanul tört előre. A szériát rebootolták 2013-ban a „Tomb Raiderrel”. Az immáron túlélő-akció is elnyerte a rajongók és a kritikusok tetszését is, az új irány is trilógiává bővült. Lara Croftot a moziban is láthattuk már, először Angelina Jolie alakításában, később pedig Alicia Vikander is a karakter bőrébe bújt. Előbbi a régi időket, utóbbi az új érát idézte.

Ez igazán kaphatna megjelenési dátumot

Vannak olyan kreatív rajongók, akik Jolie-t tartják mind a mai napig a „tökéletes Larának”. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a nemrégiben bemutatott kedvcsináló, amit egy rajongói projekt, a Tomb Raider The Last Revelation kapott. Itt Lara Croft szerepébe egyértelműen Jolie-t álmodták meg a készítők, mellé pedig még az Oscar-díjas Christoph Waltzot is szívesen látnák a játékban. Az Unreal Engine 5 fotorealisztikus grafikája pedig csak emeli a színvonalat.

 

Ma már egyre sűrűbben fordul elő, hogy hollywoodi színész videojátékos szerepet kap, emlékezzünk csak vissza a Staw Wars Jedi-sorozatra. Könnyen lehet, hogy ez lehet a szórakoztató média jövője, egy biztos, ha megnézzük Lorenzo CGI munkáját, azonnal játszani akarunk vele. Az egyetlen szívfájdító tény ebben az esetben, hogy a projekt sosem fog megjelenni, s csak egy speciális főmenü animációról van szó.

Ezt olvastad már?

A GTA VI-ról még alig tudunk valamit, de a kiadó már a GTA 7-re utalt

×