Az Nvidia App első változata 2024 februárjában mutatkozott be. Akkor még a felzárkóztatás volt a cél, ám a friss verzió újdonságot is hoz.

2024.06.03. – Nem is olyan régen, február 22-én érkezett egy Nvidia GeForce Driver, mely látszólag a szokásos hibajavításokon és fejlesztéseken kívül nem tartalmazott mást, ám a háttérben jóval nagyobb ugrást készített elő, mint bármilyen illesztőprogram az elmúlt években. A driver az 551.61 számozást kapta a fejlesztőktől. A driver önmagában tényleg nem lóg ki az átlagból, a motorháztető alatt azonban egy új applikáció támogatásával kecsegtet, melyet jelenleg csak külön letöltve próbálgathatnak a játékosok.

Az új applikáció nemes egyszerűséggel az „Nvidia App” nevet kapta. A jelenlegi GeForce Experience és a meglehetősen elavult Control Panelt egyesíti egyetlen egy felület alá. Jelenleg feltételekből is csak egyet kell teljesítenie a felhasználóknak:

  • Legalább az 551.61-es drivernek kell figyelnie a gépen, amennyiben ez teljesül, akkor indulhat is a letöltés. >IDE< kattintva pedig a június elején legfrissebbnek számító drivert éred el.
  • A programot az Nvidia hivatalos weboldaláról >IDE< kattintva töltheted le, a Download Beta feliratra kattintva, körülbelül 130 megás .exe fájlal kell kalkulálni.

Mostantól már tuningolja is a kártyád az Nvidia App

Ahogy azt sejteni lehetett, az Nvidia a Computex idejére, azaz június első napjaira egy combosabb frissítéssel készült az Nvidia App felhasználói számára. Érezhető, hogy egyre közelebb lehet a végleges verzió, ám az Nvidia még továbbra is bétaként hivatkozik a megoldásra. A két legnagyobb újítás a következő:

  • Mostantól már az App is segíthet a kártyád tuningolásánál. Gyakorlatilag egy kattintással elvégzi a szükséges lépéseket. Nem lesz olyan mértékű ugrás, mintha a végletekig, manuálisan történne az OC, de átlagfelhasználóknak így is tökéletes lehet. A cég kiemelte, hogy a garanciát nem befolyásolja ez a ténykedés.
  • Mostantól akár 120 FPS-ben is rögzít az alkalmazás, legyen szó akár SDR akár HDR tartalmakról. RTX 40 kártyák kapják meg első körben a támogatást, hiszen az AV1 codecet használja ilyen célra az Nvidia.

Úgy tűnik tehát, az Nvidia Appon dolgozó programozók már nem csak a régi funkciók implementálásán dolgoznak, hanem újdonságokon is. Kíváncsian várjuk, hogy mikor érkezik a teljes verzió.

Forrás: Videocardz

Ezt olvastad már?

Ilyen egy átlagos gamer PC 2024 júniusában – Jöhet a helycsere?

×