Nemrég készült egy interjú a Take-Two vezérigazgatójával, akit a GTA VI PC-s verziójáról is megkérdeztek. A GTA 7-re is utalt volna?

2024.06.03. – Amikor a GTA 6-ot még 2023 decemberében az első előzetessel együtt bejelentették, csak az Xbox Series X|S és a PlayStation 5 megjelenését erősítették meg. Mondani sem kell, sokan csalódtak amiatt, hogy a Rockstar nem adja ki a játékot azonnal PC-re, sokan bíznak abban, hogy idővel elérhető lesz majd. Egy új interjúban a Take-Two (a Rockstar anyavállalata) vezérigazgatója, Strauss Zelnick nemrég több kijelentést is tett a játékkal kapcsolatban, és bizony előkerült a PC-s port, sőt még a folytatás lehetősége is.

A GTA Online és a GTA V rengeteg pénzt hozott

Becslések szerint a GTA V a megjelenés óta 10 milliárd dollárnyi bevételt hozott, amivel az interjú alapján Zelnick nagyjából egyetért. Sokan feltételezik azonban, hogy a 6 körül akkora a hype, hogy felül fogja múlni ezt a hatalmas bevételt.

Zelnick: „A világ ma már egy más hely, mint amikor a GTA V megjelent. Előtte volt a IV, néhány letölthető kiegészítővel, és nem volt online verzió.” (a GTA IV-nek is volt online módja, csak nem „GTA Online” volt a neve). „Akkoriban fej-fej mellett haladt a Call of Duty-val. Most itt vagyunk 10-11 évvel később, és igazi különcnek számítunk. Mi vagyunk minden idők első számú szórakoztatóipari nagyágyúja a szórakoztatás minden formáját tekintve. Amikor a Rockstar kiadott egy trailert, az előzetes bejelentése gyakorlatilag felrobbantotta az internetet. Az előzetest 24 óra alatt 93 millióan nézték meg a YouTube-on, ami rekordot jelentett, és ez csak az előzetes. A várakozás óriási, ezt nem lehet tagadni.”

Az igazgató szerint tehát biztosra lehet venni, hogy a játék hatalmas bevételt hoz, mivel már az előzetes is nagy siker. Közben persze még nem igazán láttunk gameplay-t, és igazából nagyon keveset tudunk a játékról.

„Ez nagyszerű, de tökéletes videojátékot kell kiadnunk. És amíg ezt nem tesszük meg, addig ezek mind csak számok. Nézd meg, hol volt a Take-Two 2013-ban. Most meg mi vagyunk a második az üzletágban. Egészen máshol vagyunk, mint 2013-ban voltunk” – tette hozzá.

GTA VI PC-n?

Az interjúban a következő kérdés a GTA VI PC-s megjelenésére vonatkozott, illetve arra, hogy miért nem jelentették még be? Erre az igazgató annyit mondott, hogy bejelentés hiánya nem olyasmi, amit kőbe lehetne vésni. Aki azonban ismeri a Rockstart, az tudja, hogy náluk van egy sajátos megközelítés erre vonatkozóan. Szóval a PC-s port csak idő kérdése lesz, ahogy minden Rockstar játéknál.

„Hiszek abban, hogy az üzletünk számára az a helyes stratégia, hogy ott legyünk, ahol a fogyasztó van, és ez a vállalat megszólította a fogyasztókat bárhol is vannak, bármilyen platformon” – mondta Strauss Zelnick. Röviden tehát nem erősíti meg, de nem is tagadja a PC-s portot, de megjegyzi, hogy a Rockstarnak van tapasztalata az ilyesmiben, például a GTA V és a Red Dead Redemption 2 esetében.

GTA 7?!

A műsorvezető az interjú közben egy érdekes kérdést tett fel Zelnicknek. „Tudom, hogy még nem vagyunk a GTA VI-nál, de gondolkodunk a…”, mire Zelnick közbeszól: „GTA 7?” (nyilván poénkodott). A kérdés azonban arról szólt, hogy vajon a kiadó ismét hosszú évtizedeket szeretne-e várni a játék következő részével? Zelnick válaszában azt akarta hangsúlyozni, hogy a Rockstar a GTA V megjelenése óta elfoglalt, és a GTA VI nem 12 éve készül.

„Fontos szem előtt tartani, hogy nem arról van szó, hogy a Rockstar kiadta a GTA V-öt és 12 évig ült egy helyben. Elindítottuk a GTA Online-t, ami egy hatalmas, élő, lélegző ökoszisztémává vált, ami a mai napig folyamatosan növekszik. Közben pedig ott volt még egy kis cím, amit Red Deadnek hívnak” – mondta.

Az interjú elég hosszú, valójában kevés lényeges tartalommal. Amit megtudtunk belőle, hogy a Take-Two elég jó helyzetben van, és tulajdonképpen azt csinálnak a rajongókkal, amit csak akarnak. Úgy tűnik, hogy a Rackstar szokásához híven a konzolverziók után kiadja majd a játékot PC-re is, ami nyilván elég fontos anyagi döntés is. Az, hogy mi lesz a folytatással, az pedig talán pont azon múlik majd, hogy a 6-os rész milyen sikereket ér el. Te mit gondolsz?

Ezt láttad?

A 10 legjobb Batman színész – rájuk szavazott a legtöbb rajongó

×