A Counter-Strike 2 fejlesztői májusban nem kegyelmeztek a csalóknak és a farmbotoknak. Úgy tűnik, hogy a végére tartogatták az igazi hullámot.

2024.06.02. – A Valve a visszafogott márciusi, áprilisi időszak után kifejezetten aktív volt májusban. Erre azonban szükség is volt, hiszen tarthatatlan állapotok uralkodtak a Counter-Strike 2 szerverein. A Premier meccsek 20000-es pontszám felett játszhatatlanok voltak, melyet később a statisztikák is igazoltak. Gyakorlatilag minden második, harmadik meccsen garantált volt a csalók felbukkanása. Mindeközben a DM játékmódot kisajátították maguknak a botok, ha valódi játékos tévedt a szerverre, nemes egyszerűséggel kirúgták a vígan pörgő AI ellenfelek. Szerencsére az április végi, május eleji frissítések több tízezer csalótól szabadították meg a játékot.

Május 29-én újabb frissítés érkezett. A fejlesztők több, kisebb-nagyobb hibát is javítottak a leírás alapján, ám volt egy érdekes adalék a Counter-Strike 2 csomagban. Mostantól az aktív fiók korlátozással rendelkező Steam fiókok nem játszhatnak a hivatalos, VAC védett Counter-Strike 2 szervereken. Ennek jelentősége mellett a közösség elment az első percekben, ám az elmúlt napokban kiderült, hogy ismét megtisztulhatott a játék.

Több mint 300 ezer Counter-Strike fiók repült a kukába


Már az első napokban biztató adatok érkeztek, kiderült, hogy a Valve ismét támadás alá vette a Counter-Strike 2 farmoló botjait. Több forrás is megerősítette Gabefollowernek, a CS2 ügyeletes adatbányásznak, hogy több mint 300 ezer fiókot tiltott ki a Valve.

Június első napjaiban a statisztikák azt is megmutatták, hogy közel 50 ezer fiók Game Bant kapott. Átfedések lehetnek a két művelet között, ám az magabiztosan kijelenthető, hogy a Valve május utolsó napjaiban körülbelül 320-330 ezer káros fiókot távolított el a Counter-Strike 2 szervereiről. Remélhetőleg ez a lendület a nyárra is kitart, hiszen a csalók továbbra sem pihennek.

Ezt olvastad már?

A 10 legjobb Batman színész – rájuk szavazott a legtöbb rajongó

×