Az Nvidia AI segítője 2017-ben egy egyszerű tréfaként indult. Úgy tűnik, hogy hamarosan valós formát önthet a fejlesztés.

2024.06.02. –Az elmúlt napokban már mi is felemlegettük az Nvidia egyik áprilisi tréfáját, a G-Assistot. A vicc lényege nem volt más, minthogy a mesterséges intelligencia, illetve a különböző algoritmusok miként segíthetik a játékosok mindennapjait. Ha kell, akkor szólnak, hogy mikor van itt az ideje kinyitni a következő energiaitalt, de ha épp enni kíván a felhasználó, akkor akár játszik is helyette az Nvidia kamu megoldása. Az Nvidia azonban a napokban ismét felemlegette a videót, úgy tűnik, hogy nem véletlenül.

Május utolsó napjaiban kiemelte a cég, hogy a tréfaként ábrázol jövő nincs messze. Természetesen azt azért sejteni (remélni?) lehetett, hogy nem a 2017-es, tréfás videóban látható módon valósul majd meg a történet. A túlzott AI segítség már-már csalásnak lenne tekinthető, az Nvidia sem szeretne ilyen szürke zónába merészkedni. Ahogy azt sejteni lehetett, az Nvidia június első napjaiban, a Computex eseményen felfedte, hogy mit is tud majd az igazi G-Assist.

Remek segítőtárs lehet az Nvidia AI asszisztense

A képernyőt és a mikrofont is figyeli majd az Nvidia chatbotja

A képernyőt és a mikrofont is figyeli majd az AI chatbot

Az Nvidia G-Assist megoldása sokkal inkább tekinthető egy egyszerű chatbotnak, nem kell aggódni, hogy valósággá válik az áprilisi tréfa. Ennek ellenére igazán remek társ lehet a mindennapok során, hiszen sok olyan adathoz is hozzáférhet, melyhez más chatbotok bizony nem. A fenti dia alapján nem csak a szöveges bevitelből merít információkat, de figyeli a képernyőnket, az alkalmazások adatait és még a hangunkat is.

Akkor is szól az Nvidia chatbotja, ha rosszak a beállításaink

Akkor is szól a chatbot, ha rosszak a beállításaink

Ennek köszönhetően remek segítséget tud adni, az éppen legjobbnak tekinthető fegyverekről és tárgyakról. Segítő kezet nyújthat in-game mechanikákban is, mint például, hogy hogyan lehet megszelídíteni egy állatot az adott játékban. Sőt, mivel a beállításainkhoz is hozzáfér az Nvidia alkalmazásainak és illesztőprogramjának köszönhetően, így javaslatokat tud tenni arra is, hogy milyen beállításokkal érdemes próbálkozni a minél több FPS elérése érdekében. Akkor is szól, ha valamiért 60 Hz-en felejtettük a monitor, miközben 240 Hz-es megjelenítőről beszélhetünk. A G-Assist megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen, ám bizonyára nem kell sokat várni rá.

Forrás: NV

Ezt olvastad már?

A 10 legjobb Batman színész – rájuk szavazott a legtöbb rajongó

×