Videón látható a katonai célokra szánt, felfegyverzett robotkutya, amit felderítő küldetésekhez és hadászati célokra akarnak majd használni.

2024.06.02. – Ha azt a szót hallom, hogy robotkutya, általában egy japán gyártmányú kicsi, aranyos, magától mozgó cukiság jut eszembe. Pedig a robotkutya-fejlesztés bizony nem csak erről szól, hanem komoly hadászati célok is léteznek. Ahogy többek között a The Division-ben is, a felfegyverzett robotkutyák nagyon hasznosak lehetnek a felderítésben és a városi hadviselésben. De hogy hogyan is áll ez a kutatás jelenleg a valóságban, arról most egy igen látványos videó árulkodik.

Robotkutya akcióban

Nos igen, a felfegyverzett robotkutyák léteznek, sőt most videó is készült az új harci gépekről, amiket bevetésekhez tesztelnek. Tényleg olyan korban élünk, amikor puskával a hátukra illesztett robotkutyák vehetnek részt egy katonai akcióban. Az alábbi videót a China Central Television (CCTV) tette közzé, amin a kínai hadsereg egy fegyveres robotkutyát tesztel különböző helyzetekben. Ahogy látható, képesek lövöldözni is, ami elég félelmetes jövőképet vetít elénk.

A fegyvert a hátán hordó robotkutya alapja egyébként Unitree Go2 modellje, amelyek a feladattól függően 2-4 órát tud aktívan dolgozni. A videóban egy kínai katona elmagyarázza, hogy a robotkutyák új haderőként szolgálhatnak a városi küldetésekben, képesek helyettesíteni a felderítőket, és segítenek az ellenség azonosításában és a célpont kiiktatásában. Úgy tűnik, hogy a robotkutyák lesznek a modern hadászat legújabb szereplői. Érdekesség, hogy a Boston Dynamics megfogadta, hogy egyik robotját sem fogja fegyverré alakítani. Az amerikai hadsereg azonban tavaly közölte, hogy a Ghost Robotics-szal közösen gondolkoznak hadseregben alkalmazható robotkutyák létrehozásáról. Tehát biztosak lehetünk benne, hogy az USA-nak is lesz saját változata.

 

Ez is érdekes:

127 (!!!) film érkezik a SkyShowtime kínálatába – köztük több korszakos mestermű

×