Nem bírta a gyűrődést az európai parlamenti jelöltek vitája közben, túl sok vodkát és pálinkát döntött magába Radics Peti. Felvette az egészet.

Gábor János

2024.06.01. – Nagyon nem szokványos videót vállalt be Radics Peti azzal, hogy úgy döntött, ivós játékot csinál a közelgő választások előtti tévévitából, vagyis bizonyos szavak elhangzása után mindig iszik egy-egy felest. Rengeteg tömény alkoholt legurított, és ha tényleg olyan ital volt az üvegben, amit a cégér mutatott (és miért lett volna más, ha hiteles akar maradni?), akkor nem kis kockázatot vállalt a mutatvánnyal.

Ezért ivott a videón Radics Peti

Ha nem egy kő alatt élsz, bizonyára tudod: június 9-én önkormányzati és európai parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, és 18 év után újra rendeztek voksolást megelőző vitát a köztévén. A műsorba a választásokon jelöltet állító pártok egy-egy képviselője, vezetője ment el. Ha kicsit is követed Radics Peti munkásságát, nem árulok el túl nagy titkot azzal, hogy finoman szólva sincs oda a kormánypártért, így értelemszerűen Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő megszólalásaiból csinált ivós játékot. A YouTuber a kampány bizonyos hívószavaira (pl. háború, Brüsszel stb.) húzott le egy-egy felest, az asztalra kicsapott vodkás, majd pálinkás üvegből (mert igen: az első elfogyott). Durva, de

a politikus összesen nyolc pernyi beszédideje alatt Radics 39 felest döntött magába,

ami barátok között is közel két liter égetett szesz. Mondjuk lehet, hogy több volt, mert a videósnál egy pont után annyira elszakadt a cérna, hogy nem szöszölt a kitöltögetéssel, csak meg-meghúzta az üveget az előre meghatározott szavak ismétlődésénél. De tényleg meg lehet inni ennyi piát következmények nélkül? Nos, nem, és Petinek sem sikerült, mert teljesen kidőlt a – nyilván vágott – videó végére.

 

Bár sokaknak eszébe juthat, hogy tényleg alkohol volt-e az üvegben, a kommentelők egyáltalán nem kételkednek benne és bevallom, én sem, mert menet közben jól láthatóan pirosodik az arca, gyöngyöződik a homloka és egyenletesen kásásodik a beszéde. Radics Peti testes fickó, így magát ismerve tudhatta, ha jól ki is üti magát, a másnaposságon túl nem sok mindent kockáztat egy liter égetett szesszel, de ne, ismétlem: NE jusson eszedbe utánozni!

A túlzott alkoholfogyasztás káros lehet az egészségedre, és súlyos következményekkel, például májkárosodással, szív- és érrendszeri vagy daganatos betegségek kialakulásával járhat – nem beszélve a balesetveszélyről! Ha úgy érzed, túl sokat iszol, ne habozz segítséget kérni: keresd fel jó tanácsokért, illetve gyűlések országos helyszíneiért és időpontjaiért az anonimalkoholistak.hu-t!

Ezt is olvasd el:

8 elképesztően kínos reklám videojátékokban – amikor visszaüt a mohóság

×