Ez a sci-fi a Netflix történetének talán legkockázatosabb projektje, és most végre kiderült, legfeljebb hány évad jut a befejezésére.

Gábor János

2024.06.01. – Az alkotók már a premiernapon szerettek volna konkrét tervvel előállni, de a Netflix óvatosabb duhaj volt és a háttérben hetekig tárgyalhatott arról, hogy mi legyen fennállásának legdrágább vállalkozásával. Az epizódonként 5-15 millió dollárból forgó A 3-test-problémát (3 Body Problem) a Trónok harca showrunnerei, David Benioff és D.B. Weiss, valamint a Terror producere, Alexander Woo készíti a Netflix számára. Ők tisztázták végre hivatalosan is a sci-fi sorozat folytatása körül kialakult szürke ködöt. Bár az nem hangzott el, mikor kerülnek képernyőre, legalább biztossá vált, hogy még hány évad készül hozzá.

A Netflix produkciójáról egy rövid ideje ugyan tudni lehet, hogy a felek végre lebokszolták: érkezhet a folytatás, de azt csak a streamingszolgáltató pénteki prezentációján közölték, hogy hány évadba kell beleférnie a hömpölygő történetnek. Benioff és Weiss korábban azt mondták, legalább három, de inkább négy évadra lehet szükség ahhoz, hogy a 3 Body Problem alapjául szolgáló regénytrilógiát tokkal-vonóval képernyőre álmodják. Most már azzal nyugtatják a rajongókat, hogy megvan a a válasz biztosan el fogják mesélni a történetet,

„egészen az epikus befejezésig”.

Benioff, Weiss és Woo a Netflix FYSEE eseménye és a 3 Body Problem Television Academy panel keretében megerősítették, hogy még egy 2. és egy 3. évad készül A 3-test problémához. Ez éppen megegyezik a Liu Ce-hszin regények számával és lehetővé teszi az alkotóknak, hogy a történetet úgy meséljék el, ahogyan azt mindig is tervezték.

Megvan, mennyi időt adott a Netflix

„Az első évadba sok mindent beépítettünk abból, amit szerettünk a [regényekből], de az okok túlnyomó többsége, amiért meg akartuk csinálni ezt a sorozatot, a második évadban van” – mondta Weiss a panelbeszélgetésen. „Mindig is el akartunk jutni a harmadik könyv utolsó oldaláig, és nagyon-nagyon izgalmas számunkra, hogy ezt meg is fogjuk tenni.”

 

A 3-test probléma az emberiség első kapcsolatfelvételének történetét meséli el egy idegen civilizációval. Egy fiatal nőt követ, akinek az 1960-as évek Kínájában hozott végzetes döntése téren és időn át visszhangzik és napjainkra is végzetes hatással van. Amikor a természet törvényei megmagyarázhatatlan módon a szemük előtt bomlanak fel, egy briliáns tudósokból álló, összetartó csoport egy rendíthetetlen nyomozóval közösen száll szembe az emberiség történetének legnagyobb fenyegetésével. Ha még nem láttad a lebilincselő sorozatot, magyar szinkronnal itt az első évad.

Ezt is olvasd el:

Igazi sci-fi kell az új gagyik helyett? Ez a 10 legjobb a 2010-es évekből

×