Döbbenetes áron került fel egy ingatlanos oldalra az a ház, amit a Reszkessetek betörők! Kevinje halált megvető bátorsággal védett.

Gábor János

2024.05.31. – Megint eladó lett az a klasszikus amerikai stílusban épült kőház, amiben Kevin McCalistert jól magára hagyták karácsony idején, hogy aztán egyedül kelljen megküzdenie a rátörő bűnözőkkel. A Reszkessetek betörők! ikonikus helyszíne egy nemrég végig vitt, autentikus felújításnak köszönhetően kitűnő állapotban van, de így is túlzásnak tűnik a piaci ár vastagon több mint duplája, amit kérnek érte.

Igaz, a világ egyik leghíresebb családi házáról van szó, mióta részben ott forgatták az 1990-es Reszkessetek betörők! (Home Alone) filmet, amit az egész keresztény világban műsorra tűznek a tévécsatornák karácsony idején, plusz szinte minden streaming szolgáltató próbálja megszerezni magának, mert tudja, hogy a mozit nem múló érdeklődés övezi. Így van ezzel minden, a Home Alone-nal kapcsolatos helyszín, így nyilván a legfontosabb, a családi ház is. A Chicago északi részén, az N Lincoln sugárúton található ingatlan most

több év után ismét eladó lett, potom 5.250.000 dollárért, vagyis közel 1.900.000.000 forintért.

Forrás: Zillow

Mit tud ennyiért a Home Alone ház?

Az összeg nemhogy magyar, még helyi viszonylatban is sok, pedig tényleg terjedelmes ház: az ingatlanhirdetés alapján majdnem 850 négyzetméteres alapterületén öt hálószoba és hat fürdőszoba található – a közös helyiségeken kívül persze. Amiből jócskán akad: van pókerasztallal felszerelt klubszoba, kandallós nappali, egy kosárlabdaterem és egy moziszoba is – aminek a falán persze ott virít a Home Alone plakát. Bár a felújítás valóban autentikus, ez inkább belsőépítészeti szempontból és nem úgy értendő, hogy a filmben látható berendezéssel restaurálták. Nem, annál jelentősen modernebb otthonról van szó.

Forrás: Zillow

A kellemes környéknek számító („a miénk a világ legunalmasabb utcája, ahol soha, semmi nem történik, ami egy kicsit is veszélyes – vita lezárva!”) Winnetka városrészben álló épület 1921-ben épült, és volt jópár tulajdonosa, aki mindig fel-felújította. Legutóbb 2018-ben költöttek rá egy kisebb vagyont, hogy mai pompájában ragyogjon, viszont idén, az év elején ennek ellenére sem értékelték többre 2,3 millió dollárnál. Szóval jelentős felárat kell fizetni érte, ha az ember éppen a Reszkessetek betörők! házba akarja bepakolni a kartondobozkáit.

És akkor még a fenntartási költségekről nem beszéltünk. Ebben a cikkben nemrég összeszedtük, hogy még amerikai viszonylatban is kőgazdagnak kell lenni ahhoz, hogy az ember megengedhessen magának egy ekkora ingatlant, egy ilyen környéken.

Ezt se hagyd ki:

Hivatalos: ez a 10 legrosszabb családi film a zodiákusban

×