A Stardew Valley kategóriájának egyik legjobb játéka, most ez a szimulációs műfaj kap egy új alkotást, amit a Harry Potter rajongók biztosan imádni fognak.

2024.05.31. – Sokan azt hiszik, hogy a videojátékozás állandó pörgésről és maxra járatott adrenalin-szintről szól. S míg tényleg találni a piacon rengeteg ezt a célt szolgáló címet, szerencsére a másik oldalt is képviselik többen. Ott van példának okáért a Stardew Valley, ami egy jópofa köntösbe csomagolt „életszimulátor”. Az ember csak ledől a kanapéra, a kezébe fogja a Nintendo Switch-ét – persze bármely más platformon is elérhető, de így könnyebb nyomatékosítanom a példám – elindítja a Stardewt és szépen lelassítja a vérkeringését, alaphelyzetbe állítja az agyhullámait. Nem kell attól tartani, hogy valami megtámad, megesz, felrobbant, vagy éppen széttép. Amire figyelni kell, hogy időben le legyenek szedve a friss, megérett zöldségek, ugyanis jó pénzért el lehet adni őket a falu többi tagjának. Egy szó, mint száz, egy olyan játékról van szó, ami tényleg a kikapcsolódásról szól.

Te lehetsz a varázsló-Ritz vezetője

Ha a pörgős hétköznapokból egy Stardew-szerű játékkal szeretnél kikeveredni, de idő közben egy, akár a Harry Potter világában is felbukkanható varázslóvá szeretnél válni, a Purpledoor Studios új játéka biztosan a kedvenced lesz. A csehek játéka egy nagyon furcsa, ámde legalább ennyire érdekes ötvözete a kártyalapú játékmenetnek, az életszimulációnak és a varázsvilágnak. A Magic Inn-t 2021 óta fejlesztik, s most került olyan stádiumba a projekt, hogy bemutatták a nagyérdeműnek is.

stardew

A Magic Inn-ben egy varázslót alakítunk, aki úgy dönt, hogy fogadóüzemeltetésbe vág. A fogadót természetesen idővel állandóan bővíthetjük, szépíthetjük, fejleszthetjük, valamint munkaerőt is foglalkoztathatunk benne. Fontos a személyek közötti interakció, itt lép képbe a „kártyás” játékmenet, amiből egy szeletkét az előzetesben be is mutattak a készítők. A harry potteres utalást pedig nem csak azért vettük elő, mert főszerepet kap a varázspálca, ha jól megfigyelitek az emberek hopporral közlekednek itt is, a kandallóból lépnek elő hatalmas zöld lángok kíséretében.

 

A Magic Inn tipikusan nem az a játék, ami fotorealisztikus grafikával van megáldva, ezzel számolni kell. De persze, aki ilyen játékot szeretne játszani, az élményért teszi és nem a külcsín miatt. A Purpledoor Studios játékát már kívánságlistára lehet tűzni a Steamen, s remélhetőleg hamarosan meg is jelenik.

Ezt olvastad már?

Ismét rengeteg Call of Duty ajándékot tartogat a CDL – Íme a felhozatal

×