Hamarosan megjelenik a Silent Hill 2 Remake, ami az igencsak hosszú játékmenet-bemutatója alapján az év egyik, ha nem a legjobb horrorja lehet.

2024.05.31. –  A Konami egy időben igazi videojáték nagyhatalomnak számított, ha a bezsebelt díjakról és elismerésekről van szó. A Metal Gear mellett ugyanis volt egy másik pénznyomdájuk is, ez pedig a Silent Hill.

A Resident Evil lényegében egy műfajt teremtett, amibe tökéletesen beleillett Keiichiro Toyama alkotása. Az első epizód 1999 januárjában jelent meg, mint a Capcom sikercímének nagy kihívója. Az akció ebben az esetben a háttérbe szorult, itt elsősorban a puzzleök, illetve a rettegést generáló játékelemek domináltak. Nem azt mondom, hogy nem tudtuk megvédeni magunkat, de itt csupán csak egy pisztoly állt a rendelkezésünkre, ami szörnyetegek ellen közel sem számít életbiztosításnak. A sztori tipikusan „japán” volt, vagyis agyon volt rámolva fordulatokkal, na meg hatalmas kérdőjelekkel. Mi és miért történik, ki-kicsoda, a főszereplő egyáltalán mit akar Silent Hillben, miért van állandóan köd és úgy általában mi a fenéért akar minden megölni minket?

silent hill

Attól függetlenül, hogy a Silent Hill lepucolva egy olyan formulát vett elő, amit már a 90-es évek végére is agyoncsépeltek mások, hatalmas siker lett, amit egyébként a kritikusok is az egekbe magasztaltak. A Konami nem akart akadályt állítani saját sikere elé, így szinte azonnal zöld utat adott a folytatásnak. Két évvel később a Silent Hill 2 is meg tudta ismételni az első sikerét, ezzel garantáltan trilógiává bővítve a titokzatos kisváros köré rendeződő sztorit. A harmadik epizód szintén 2 évre az előzőre érkezett, 2004-ben kezdték el árulni. A hullámvölgy csak ezután érkezett, a Metal Gear töretlen sikerrel menetelt előre, a Konami másik franchise-za viszont kezdett elfáradni.

Ez már döfi!

Az első három részen kívül nem nagyon lehet igazán emlékezetes Silent Hill játékról beszélni, feltehetően ezért is döntött úgy a Konami, hogy a sikeresekhez nyúl, amikor úgy határozott, Remake-et készít. A Bloober Team műhelyében készülő felturbózott változat PC-re és PlayStation 5-re október 8-án érkezik, ezt a State of Play Sony eseményén jelentette be a kiadó. A lengyel stúdió munkájából pedig 13 perces játékmenetvideót is kaptunk, így eldöntheti mindenki, sikerült-e feléleszteni a horrorklasszikust, s van-e értelme beruházni rá októberben.

 

Véleményem szerint jó útra terelték a játékot a készítők, gyönyörű és még a harcrendszer is kellemesnek tűnik. Igazi túlélőmóka lesz ez, hiszen a látottak alapján James nem fog egyik pillanatról a másikra kilábalni a sebesüléseiből, a megszerzett szűkös erőforrásokat okosan kell majd beosztani.

A Silent Hill 2 mindkét bejelentett platformra (PC, PS5) előrendelhető már.

Ezt olvastad már?

Alakul a balhé a God of War Ragnarök PC-portja körül – Mire jó ez?

×