Az Nvidia 2017-ben egy akkor kifejezetten viccesnek tűnő videóval jelentkezett. Úgy tűnik, hogy hamarosan már több lehet egyszerű tréfánál a G-Assist.

2024.05.30. – Sokan elfelejtették már, de a 2016-os évben is leolvasható volt egy nagyobb áremelkedés a VGA-piacon. Ezt is a kriptovalutáknak és a bányászatnak köszönhették az akkori vásárlók. Aztán 2017-re már kezdtek stabilizálódni az árak, így az AMD és Nvidia is aktívan reklámozta a termékeit. Akkoriban még nem volt fókuszban AI, de a valós idejű Ray-Tracing is csak a tervezőasztalon létezett. Éppen ezért volt igazán vicces és abszurd a 2017-es áprilisi tréfájuk, melyben az AI kapta a főszerepet.

A videóban egy GTX 1080-ról mintázott USB stick bukkant fel, melyet viccesen csak GTX G-Assist néven illettek a kamu reklámban. A tréfa lényege nem volt más, minthogy a mesterséges intelligencia, illetve a különböző algoritmusok miként segíthetik a játékosok mindennapjait. Ha kell, akkor szólnak, hogy mikor van itt az ideje kinyitni a következő energiaitalt, de ha épp enni kíván a felhasználó, akkor akár játszik is helyette az Nvidia kamu megoldása. Jól tudjuk, hogy azóta az AI már több szinten is megérkezett az Nvidia háza tájára, elég csak a DLSS-re gondolni.

Hamarosan valósággá válhat az Nvidia áprilisi tréfája?


Május 30-án egy meglepő Twitter üzenettel jelentkezett az óriáscég. Az Nvidia a saját, fentebb is látható videót tartalmazó, 2017-es üzenetét retweetelte, azzal a kiegészítéssel, hogy a jövő bizony sosincs messze. Nagy eséllyel itt nem arra kell gondolni, hogy a videóban látható megoldásokat, egy az egyben fejlesztette le a cég, ám könnyedén előfordulhat, hogy az AI segítségével könnyítenék meg a játékosok dolgát. Ezzel azonban igencsak szürke zónába érkezhetnének, hiszen már-már csalásnak is tekinthető AI-rásegítés. Nem ez lenne az első eset, hogy hasonlóval próbálkozik egy cég, elég csak az MSI mesterséges intelligenciával felvértezett monitorára gondolnunk. Nem kell már sokat várni a leleplezésre sem, a 2024-es Computex kapui június 4-én kitárulnak, az Nvidia mellett az Intel, az AMD és megannyi partner is készül majd meglepetésekkel, bejelentésekkel.

Forrás: Tomshardware

Ezt olvastad már?

8 elképesztően kínos reklám videojátékokban – amikor visszaüt a mohóság

×