Brutális az áremelés mértéke, mégse tűnik inkorrektnek, ha jobban megnézed, miért is kér sokkal, de tényleg sokkal több pénzt a DiGi.

Gábor János

2024.05.30. – Nagyon nagy áremelést jelentett be a DiGi, de ezúttal nem a havidíjak változásáról, hanem a szervizzel kapcsolatos tarifákról van szó – vette észre a Media1. A közelmúltban a magyar 4iG tulajdonába került vállalat szolgáltatásai több lépcsőben drágultak – legutóbb épp’ május 1-jén, amikor inflációkövetés címén újabb 14,9 százalékot pakoltak rájuk, miután márciusban közel 40 azaz NEGYVEN százalékkal tolták fel a havidíjakat és 60 azaz HATVANNAL az egységes percdíjat.

Július 6-tól a kiszállási díj is emelkedik, sőt, felfelé zuhan, mert 109 százalékkal drágul, DE

ez nem azt jelenti, hogy minden egyes szerelési munkáért fizetheted az 5500 helyett a 11.500 forintot + az 5000 ezer helyett már 7000 forintos óradíjat.

Ezért kér majd több pénzt a DiGi

A HVG frissített híre szerint ez azokra az esetekre vonatkozik, amikor a saját hibádból keletkezett üzemzavarhoz kell kivonulnia a cég szerelőinek, mert pl. felújítás során elszakadt egy vezeték, elhangolódott a tévé, vagy a kutya elrágta a kábelt stb. A nagymértékű emelést a DiGi azzal indokolta, hogy a működési költségei megemelkedtek, és azokkal azonos mértékben kellett módosítania a szervizdíjakat is. Bár a javítás azokban az esetekben, amikor te rontottál el valamit (vagy Morzsi), valóban sokkal többe kerül, ha a szolgáltató karbantartást végez vagy saját hibájából keletkezett problémát orvosol, az nyilván továbbra sem a te pénztárcádat terheli.

Ezt se hagyd ki:

Ha unod a beszélő fejeket – itt a 10 legnépszerűbb kutya influencer

×