SonGoku, a Dragon Ball sorozat főszereplője számtalan átváltozást/formát produkált az évtizedek során. Ezt kedvelik a legkevésbé.


DV

2024.05.30. – Azt minden Dragon Ball rajongó jól tudja, hogy a csillagharcosok életében eljön az a pont, amikor képesek lesznek szupercsillagharcossá (Super Saiyan) változni, és ha elég keményen edzenek és sokat harcolnak (esetleg nagyon dühösek lesznek), akkor van még jó pár szint, amit el lehet érni. A sorozat elmúlt évtizedei során számtalan szintet és formát láthattunk már, főleg a főszereplő, SonGoku esetében. A rajongók néhány éve arról kezdtek vitatkozni, hogy melyik a leghaszontalanabb forma, ebből pedig kirajzolódik, hogy melyiket szeretik legkevésbé.

SonGoku átalakul

A helyzet az, hogy minden egyes átalakulás látványos, bár általában a haj méretével és annak színével van összefüggésben, ha nem számoljunk az erőnövekedést. Úgy tűnik azonban, hogy a rajongók egyetértenek abban, hogy nem mindegyik átváltozás válik a csillagharcos előnyére. Egyes formák például túl gyorsan szívják el az energiát, csak rövid ideig használhatók. A Dragon Ball rajongók többször is megvitatták az átalakulásokat, és végül megtalálták azt a Super Saiyan formát, amit a legjobban utálnak.

Super Saiyan 3

Hogy az SSJ3 mikor jelent meg először, arról egy apró vita is van. Sokak szerint az első karakter, aki a Dragon Ball Z animében használta a Super Saiyan 3-as fokozatot, az (Future) Trunks volt a Cell elleni csatában. Bár a forma rengeteg erőt adott neki, hatalmas izmokkal, elvette a sebességet, így az erő haszontalanná vált. Mások szerint az SSJ3-at először SonGoku érte el, aki Buu (Bubu) előtt mutatta be a formát, hatalmas haj és eltűnő szemöldök kíséretében.

Olyan vélemények is vannak, hogy SonGokun kívül igazából mindegyik Csillagharcos, még Vegita is tudja használni ezt a formát, de nem teszik, mert tisztában vannak a hátrányával. Egyetlen előnye, hogy hirtelen nagy erőt ad, de nem minden csatában használható megfelelően. Mivel az ellenfelek fejlettebbek és erősebbek lettek, a puszta erő nem elég. Tökéletes egyensúlyt kell tartani az erő, a sebesség, az állóképesség és az energia között. Ezért a 3. szintet sokan a Dragon Ball történetének legrosszabb Super Saiyan átalakulásának tartják. És az is igaz, hogy miután a sorozatban bemutatták, nem is gyakran került elő. SonGoten és Trunks egyesülése, GoTenks használta sokat, de a Dragon Ball Superben tényleg ritkán láttuk.

Többek között a Dragon Ball Reddit oldalán volt ez két éve téma, de összességében úgy tűnik, hogy a rajongók az SSJ3-at tartják ez a legrosszabb formának. A Dragon Ball 40 év alatt rengeteg Super Saiyan átalakulást mutatott be, és bár mindegyik átalakulás a maga nemében egyedi, nem mindig bizonyultak hasznosnak. Szerinted?

Ezt láttad?

127 (!!!) film érkezik a SkyShowtime kínálatába – köztük több korszakos mestermű

×