A Google Play Áruház egy teljesen új, elsőre furcsa funkcióval bővült Indiában. Lényegében megkérhetjük az ismerőseinket, hogy fizessenek helyettünk.

2024.05.30. – „Szia uram, nincs egy kis apród? Androidos játékra kéne” – bármilyen elrugaszkodottnak is tűnik, ez a kér(d)és a jövőben valóságos lehet – kezdi cikkét a HVG a legújabb Google Play funkcióról. A helyzet nem vicc, az applikáció áruház hamarosan lehetőséget ad majd arra, hogy ha nagyon szeretnénk egy programot, vagy játékot a telefonunkra, de nincsen rá pénzünk, akkor segítséget kérjünk valamilyen ismerősünktől, vagy rokonunktól. Ezt persze van, aki „tarhálásnak” aposztrofálja, azonban a háttérben más egyéb okok húzódnak. Nagy valószínűséggel a Google azokra a gyerekekre gondolt elsősorban, akik ugyan rendelkeznek okostelefonnal, de nem tudnak önerőből vásárlást kezdeményezni. Ekkor jönnek azok a helyzetek, hogy anyuka figyelmetlen, a kisgyermek pedig szépen addig levásárolja a megtakarítást Pokémon Unite kozmetikai tartalmakra.

Ezt megveszed nekem?

Az új Google Play funkcióval ez megkerülhető, a gyermek rendelkezik majd saját fiókkal, amihez nem lesz hozzátársítva semmilyen bankkártya. Ha kell neki valami, ezt jelzi a szüleinek, akik ha úgy döntenek, finanszírozzák a gyermeknek a kívánságát.

play

Az érdekes újdonságra az Android Authority figyelt fel, a fizetési opciók között bukkant fel a hagyományos, például bankkártyás fizetési lehetőségek mellett. A gombot megnyomva egy ablak nyílik meg, itt a fizetésre történő felkérést meg lehet osztani bárkivel, bármilyen üzenetküldő platformon. Fontos megemlíteni, hogy a személy, akit ezzel a kérésünkkel megcélzunk, látni fogja az e-mail címünket, valamint a megvásárolni kívánt appot, vagy tartalmat is. Így tehát nagyon nehéz lesz körbejátszani a rendszert, nem vetethetünk zsákbamacskát senkivel. Ha megjelöltük a patrónusunk, az egy linket fog kapni, amivel végrehajthatja a vásárlást 24 órán belül. Ha ez nem történik meg ennyi idő alatt, a vásárlási link egyszerűen elévül. Feltehetően spam-proof rendszer nincsen beépítve, így ha ez az időszak lejár, azonnal meg lehet kérni a vásárlásra ismét az adott illetőt.

Az új funkciót első körben Indiában teszteli a Google, az Andoid Authority még nem tud arról, hogy mikor fogják más régiókba is átvezetni.

Ezt olvastad már?

Új küldetésekkel bővült a Warzone, ezt tartogatja a WZ Rewards

×